Pădurea lui Nicolae Ivănescu, scoasă la vânzare de executori

# Este vorba despre o parte din Pădurea Trivale, suprafață ce a fost cumpărată de Ivănescu de la Ileana Brătianu

Executorii scot la vânzare, prin licitație publică, 7,14 hectare de pădure, suprafață ce aparține omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Conform publicației de vânzare a BEJ Marius Gabriel Paraschivescu, pădurea respectivă este situată în Pitești, Tarlaua 36, Parcela 611. Cu alte cuvinte, este vorba despre restul de pădure care i-a rămas magnatului Ivănescu din tranzacția încheiată cu Ileana Brătianu, iar mai apoi cu mai multe firme ale unor evrei. De asemenea, pentru cele 32,8 ha cumpărate de Ivănescu de la moștenitoarea Brătienilor, suprafață din care face parte și suprafața de 7,14 ha de pădure, Direcția Silvică Argeș a câștigat, în primă instanță anularea contractelor de vânzare cumpărare, hotărârea nefiind definitivă. Așadar, publicația de vânzare cumpărare nu poate fi finalizată cu reușită ținând cont că nimeni nu va dori să cumpere o pădure pentru care sunt șanse mari ca actualul proprietar – Nicolae Ivănescu - să o piardă în instanță.

Prețul de începere al licitației stabilit la circa 72.000 lei

Executorul Marius-Gabriel Paraschivescu, din circumscripția Judecătoriei Pitești, a scos la vânzare, prin licitație publică,  pădurea lui Nicoale Ivănescu la solicitarea creditorului Trana Jan din sibiu, de profesie auditor financiar. Paisprezece dosare de executare silită au fost deschise de către Trana Jan, pe numele lui Nicolae Ivănescu în instanțele argeșene, după ce acesta l-a împrumut cu circa 64.000 lei, între 2014-2016, pe omul de afaceri argeșean. Trebuie menționat că în urma unui raport de evaluare a suprafeței de 7,14 ha pădure, s-a stabilit ca prețul de începere al licitației să fie de 71.800 lei.

Nicolae Ivănescu, datorii de zeci de milioane de lei

De asemenea, conform publicației de vânzare emisă de executor, pădurea, pe care Ivănescu poate să o piardă în instanță, este grevată de mai multe sarcini:
- act administrativ ipotecă legală pentru suma de 366.647 lei, obligații legale în favoarea AJFP Argeș
- somație de plată emisă de BEJ Iordache ION pentru 129.402 euro, plus cheltuieli de executare silită
- somație urmărire imobiliară în dosar de executare al BEJ Matteescu Emilia pentru 3.902.716 lei, reprezentând obligații restante, plus cheltuieli de executare
- notare urmărire silită imobiliară într-ul dosar al BEJ Gigoi Emil pentru 7.356.423,95 lei
- urmărire silită imobiliară dosar BEJ Mateescu Emilia pentru 3.836.273 lei debit, plus cheltuieli de executare
- notare urmărire silită într-un dosar al BEJ Mateescu Emilia pentru 4.828.849,74 lei, plus cheltuieli de executare
- notare urmărire imobil într-un dosar al BEJ Paraschivescu Marius pentru 64.000 lei plus cheltuieli de executare.
- act notarial emis de BNP Ciocănel Carmen Viorela – valoare 25.000 lei și dobânzile aferente.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea