Jurnalistul Spiridon Voinescu, lansare de carte plină de emoție: „Oamenii mari trăiesc şi după moarte”

Jurnalistul Spiridon Voinescu a lansat un volum dedicat comunei Călinești, o lucrare începută de tatăl său, juristul și memorialistul Silvestru Voinescu, regretatul om de cultură care a condus Biblioteca Județeană Argeș vreme de o jumătate de secol. Manuscrisul lucrării ”Comuna tradițională Călinești (Satele Turculești, Valea Călinești, Vițichești) – Consemnări și documente monografice” a ajuns la Muzeul Golești care s-a îngrijit pentru ca acest volum de o valoare istorică, culturală și socială de excepție, semnat de Silvestru și Spiridon Voinescu, să vadă lumina tiparului.
Jurnalistul Spiridon Voinescu a fost cel care a îngrijit ediția și a făcut completările pe care tatăl său nu a mai apucat să le facă, restituind astfel publicului valoroasele însemnări ale marelui om de cultură. „Cu o structură interdisciplinară, cartea oferă informații de natură geografică, istorică, memorială, culturală, etnografică, socială și economică. Foarte interesante sunt informațiile inedite despre trecutul istoric și social al comunei Călinești, în special cele care se referă la secolul XX – perioadă cu profunde schimbări și despre care nu avem suficiente date”, precizează Iustin Dejanu, directorul Muzeului Golești, gazda evenimentului.
La evenimentul de lansare a cărții au participat oficialități, oamenii de cultură din Argeș, prieteni și cunoștințe ale autorului. Au fost prezenți: prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, primarul comunei Mioveni, Ion Georgescu, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, directorul actual al Bibliotecii Dinicu Golescu, Octavian Sachelarie, renumitul medic neurochirug, Mihai Popescu, medicul Viorel Enache, directorul Muzeului Golești, Iustin Dejanu, vicepreședintele ALDE Pitești, Cătălin Gherzan, precum și alți primari din județ.

„A fost datoria mea să continui această carte”

Spiridon Voinescu, coautorul lucrării “Comuna tradiţională Călineşti (Satele Turculeşti, Valea Călinesti, Viticheşti) - Consemnări şi documente monografice”, vizibil emoționat, le-a vorbit prietenilor prezenţi la Goleşti și le-a mulțumit pentru prezență:
“Am emoții foarte mari. Vă mulțumesc din suflet că sunteți aici. Să știți că este o carte muncită. Tatăl meu a început această carte acum 30 de ani. Am simțit că este de datoria mea să continui această carte. Sunt mulţi oameni care m-au ajutat cu această carte, oameni cărora le mulțumesc şi în primele pagini ale cărții.
Această carte este făcută cu sufletul şi această carte demonstrează că oamenii mari trăiesc şi după  moarte. Uitați ca Silvestru Voinescu trăiește şi după moarte. Silvestru Voinescu trăiește şi la 13 ani de când a murit”, a spus Spiridon Voinescu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea