Aproximativ 4800 de candidați din Argeș la Evaluarea Națională

# Absolvenții claselor a VIII-a intră în focuri

Aproximativ 4800 de candidați încearcă la nivel județului Argeș să promoveze Evaluarea Națională. Va fi un examen dificil pentru elevii, însă tratat cu mare atenție în Argeș – de toată lumea, evaluatori și elevi.
Prima probă a Evaluării Naționale debutează chiar astăzi, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Apoi, pe 13 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Matematică, iar pe 14 iunie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Probele încep la ora 09.00 şi durează două ore. Pe perioada susţinerii examenului, în afara membrilor comisiilor şi candidaţilor, nimeni nu va mai avea acces în şcoli. „Absolvenții au profitat de toată această perioadă și s-au înscris la examen. Probele sunt așteptate cu sufletul la gură și de noi. Durata fiecărei probe, Română și Matematică, este de două ore, de la ora 09.00 la ora 11.00. Școlile care vor fi centre de examen vor funcția după un program special, programul urmând a începe după ora 12.00, atunci când lucrările vor pleca din unitățile de învățământ. În Argeș vor fi 126 astfel de centre de evaluare – ne-a declarat Mihaela Crișan (foto), inspector general adjunct al ISJ Argeș.

Rezultatele - afișate rapid

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi afișate rapid. Pe 19 iunie, până la ora 12.00,  vor fi afişate rezultatele înaintea contestaţiilor, iar între orele 14.00 – 19.00 se pot depune contestaţiile. În perioada 20 - 22 iunie  se vor soluţiona contestaţiile, iar pe 23 iunie  vor fi afişate rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

Argeșul - patru centre de evaluare pentru lucrările altor județe

La nivel de Argeș vor fi patru centre de evaluare a lucrărilor ce vor veni din alt judeţ. În plus, în Argeș vor exista 126 de centre pentru examenul Evaluării Naționale. În centrele respective, la o oră după terminarea fiecărei probe, activitatea școlară se va desfășura în mod normal. Media de admitere, în baza căreia se va face înscrierea la liceu a absolvenților clasei a VIII-a, se calculează ca medie ponderată între media generală obținută la examenul de evaluare națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere la liceu. M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea