Învățătorul acuzat de proxenetism, achitat pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală

Acuzat de nouă infracțiuni de folosire a prostituției infantile în formă continuată, învățătorul Ion Popescu de la școala din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel, a fost achitat, pe fond, de judecătorul Tribunalului Argeș. Inculpatul a fost trimis în judecată în februarie 2017, sub acuzaţia de folosirea prostituţiei infantile, parte vătămată în acest dosar fiind o minoră. După mai bine de un an de judecată, soluția instanței a fost că „fapta nu este prevazută de legea penală (art. 10 lit. b C.P.P.). Decizia nu este definitivă.
De asemenea, față de inculpat a fost încetată măsura controlului judiciar. „Schimbă încadrarea juridică din 9 infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată, prev. de art. 216/1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. într-o singură infracţiune de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată, prev. de art. 216/1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. In baza art. 396 alin. 5 C.p.pen. rap. la rap. art. 16 lit. b teza I C.p.pen. achită pe inculpatul POPESCU ION pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile prev. de art. 216/1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. In baza art. 399 rap. la art. 241 alin. 1 lit. b C.p.pen. constată încetată de drept măsura controlului judiciar luată împotriva inculpatului. Cheltuielile judiciare de 1.000 lei, precum şi onorariul de avocat din oficiu în sumă de 520 lei din faza de urmărire penală rămân în sarcina statului. Cheltuielile judiciare de 300 lei, din faza de judecată, rămân în sarcina statului, iar onorariul de avocat din oficiu pentru partea vătămată, în sumă de 195 lei, conform delegaţiei din oficiu nr. 1570/07.06.2017, va fi suportat din fondurile MJLC”.

Învățătorul este singurul inculpat achitat din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Pitești

Reamintim că pe 3 noiembrie 2016, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul  Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat trei percheziţii domiciliare într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism, act sexual cu un minor şi pornografie infantilă de către patru persoane, din Bascov şi Câmpulung. Potrivit anchetatorilor, exista suspiciunea că, începând cu anul 2015 şi până la momentul descinderilor, indivizii ar fi racolat nu mai puţin de 20 de tinere care nu atinseseră vârsta majoratului pe care le-au adăpostit şi exploatat sexual, atât în locuinţe închiriate cât şi în locuinţele suspecţilor, situate în municipiul Câmpulung. La data de 11.04.2016, la DIICOT Pitești s-a înregistrat o sesizare din oficiu întocmită de lucrătorii BCCO Pitești din cuprinsul căreia rezulta că numitul Ion Popescu racola minori prin oferirea de cadouri sau alte facilități cu scopul de a întreține relații sexuale cu aceștia. De asemenea, potrivit sesizării, acesta filma partidele sexuale cu minorii pe care ulterior le posta pe diverse site-uri.
Ion Popescu este singurul dintre inculpați care a fost achitat. O altă persoană implicată în acest caz, Alis Bărăitaru, în vârstă de 17 ani în acea perioadă, elevă şi campioană naţională la box feminin, cea care le furniza minore clienţilor, a fost condamnată de instanță la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni pentru complicitate la trafic de minori şi proxenetism. Sentințe definitive au primit și Dan Andrei Lică şi Alexandru Finţoiu, fiind condamnaţi la trei, respectiv doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. De asemenea au fost cercetați pentru prostituție infantilă și câmpulungeanul Ştefan Nedelcu, de 71 de ani, şi Mihai Sorin Cârstea din Bascov. Pentru că şi-au recunoscut vinovăţia, cei doi au primit amendă penală. Musceleanul Ştefan Nedelcu, cunoscut în municipiul Câmpulung ca „Fane Hoţu”, trebuia să achite 2.700 de lei amendă penală, iar Cârstea - 54.000 lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea