Patronul Agrolact, Lucică Comănescu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Cei doi asociați ai Agrolact Coșești, Lucică Comănescu și Constantin Marin, au fost trimiși în judecată, la începutul lunii mai a.c., de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș pentru fapte de evaziune fiscală. Este vorba despre fapte săvârșite în anul 2011, iar procurorii au constatat un prejudiciu adus bugetului statului de  peste 100.000 lei. Patronii societății ar fi înregistrat prin Agrolact Coșești, societate aflată în prezent în faliment, operațiuni comerciale fictive cu „lapte materie primă” alături de o societate din județul Slobozia.
În perioada septembrie-decembrie 2011, Lucică Comănescu și Constantin Marin, administratorii Agrolact Costești, cu intenție directă, ar fi dispus înregistrarea în evidența contabilă a unor cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni comerciale reale, „fapte care au creat bugetului un prejudiciu de 106.419 lei”, susțin procurorii. Conform surselor noastre, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de peste 200.000 lei. Legat de acest subiect, am stat de vorbă cu Lucică Comanescu care ne-a precizat: „Este vorba despre o firmă în care am fost mai mulți asociați. Este vorba despre fapte vechi, din 2011. Vom vedea ce va hotărî instanța”.
Trebuie menționat că în 2013, Tribunalul Specializat Argeș a dispus trecerea la procedura falimentului debitoarei Agrolact Coșești și a constatat dizolvată societatea. Agrolact Coșești avea ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor. Pe 11 iunie 2018, instanța a acordat un nou termen pentru valorificarea bunurilor mobile rămase societății, reprezentând „instalaţii, echipamente, aparatură şi a bunurilor imobile reprezentând teren şi construcţie, potrivit regulamentului aprobat de adunarea creditorilor”, se arată în soluția Tribunalului Specializat.

Despăgubire record după incendiul fabricii Agrolact din Mărăcineni

Lucică Comănescu este și patronul societății Agrolact Euroline Mărăcineni. Ghinionul s-a ținut scai de omul de afaceri. Pe 18 noiembrie 2014,  fabrica sa de mezeluri Agrolact din Mărăcineni, sat Argeșelu, a ars din temelii.  Deși eforturile pompierilor au fost zadarnice, din construcția având o suprafață utilă de 2.400 mp nu a mai rămas nimic, pagubele fiind estimate la peste un milion de euro. Reprezentanţii ISU Argeş au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui motor defect supraîncălzit. Din fericire, pentru că era construită pe fonduri europene, fabrica era asigurată. Astfel, după aproape șase luni de la producerea incendiului, patronul Lucică Comănescu a primit o despăgubire record de 5,09 milioane lei. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea