Dosarul doctoriței Anca Alexandrescu, în pronunțare

Pe 11 iunie, Judecătoria Pitești urmează a se pronunța în dosarul în care Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, este cercetată împreună cu alte trei persoane pentru abuz în serviciu. Aceasta este acuzată de procurori că prin Vital Pharmaceutica Plant, farmacia din Călinești al cărei asociat unic era, a prescris și apoi decontat, în 2009, sute de rețete fictive, unele dintre ele fiind chiar pe numele unor pacienți morți. Prin acest mecanism, bugetul CAS Argeș a fost prejudiciat cu peste 230.000 lei.

Cele două farmaciste acuzate și-au recunoscut faptele

Alături de Anca Alexandrescu au mai fost trimise în judecată Diana Modoacă, administrator al Vital Pharmaceutica Plant, și două farmaciste, Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa  Mihăilă, pentru înșelăciune, abuz în serviciu și fals. Pe 12 mai 2017, la Judecătoria Pitești, au fost admise de judecător cererile celor două farmaciste Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa  Mihăilă de judecare a cauzei într-un proces cu recunoaşterea vinovăţiei. De asemenea, farmacistele au fost de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii în situaţia în care vor fi găsite vinovate.

Mecanismul prin care Anca Alexandrescu ar fi păcălit sistemul

După cum spun procurorii, pe parcursul anului 2009 reprezentanţii farmaciei Vital Pharmaceutica Plant au încasat sume importante în baza unor reţete fictive, iar ancheta a stabilit că doctoriţa Anca Alexandrescu, Diana Modoacă, medicul ORL-ist Toma Constantin Duţescu, decedat în septembrie 2013  și cele două farmaciste au fost parte la aceste fraude. În ceea ce-l privește pe dr. Toma Duțescu, dosarul a fost casat fiindcă acesta a decedat.
Conform procurorilor, doctorița Alexandrescu coopta medici specialiști care să emită prescripții medicale conținând date fictive. Prescripțiile erau trecute pe numele unor persoane care nu au beneficiat niciodată de consultații sau medicamente. Mecanismul a fost concretizat prin emiterea de rețete medicale de către dr. Toma Duțescu. Cu ajutorul direct al administratorului farmaciei din Călinești, Diana Modoacă, rețetele medicale au fost introduse apoi în sistemul informatic de la farmacie. Administratorul Diana Modoacă, la rândul ei, prelua de la Anca Alexandrescu prescripțiile medicale eliberate de doctorul Duțescu și le determina pe farmacistele  Ioana Tudor şi Elena Mihăilă să le introducă spre decontare. Prin această metodă se dorea să se arăte că persoanele înscrise ca beneficiari în prescripții au fost la farmacia din Călinești și că au beneficiat de ele. Totuși, medicamentele nu au existat niciodată în gestiunea punctului farmaceutic, ele figurau doar scriptic.
De altfel, procurorii mai arată în rechizitoriu că principalul furnizor de medicamente al farmaciei doctoriţei Alexandrescu era societatea Ioana Med Farm, administrată de soţul ei Săndel Alexandrescu, condamnat definitiv în mai multe dosare.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea