Ducele de Albota: „Dacă mă cheamă partidul, mă duc din nou, nu numai la București, ci și pe Vârful Omu!”

Persoană liberă în gândire, dar și în exprimare, primarul comunei Albota, Ion Dumitru, este, de ceva timp, și președinte al Asociației Comunelor din Argeș. Este greu de găsit în Primărie. Pentru că, atunci când nu este pe drumuri, la vânătoare de fonduri europene, este în cârca constructorilor din localitate, cu exigență, dar și cu corectitudine. Despre unele din aceste ultime realizări, dar și despre ultimele mișcări politice, ”Ducele de Albota” ne-a spus câteva cuvinte.

# Redactor: V-am prins cu greu. Ieri (marți, n.r.) erați la Târgoviște, azi, ați venit să ne întâlnim din teren, unde aveți asfaltări...
Ion Dumitru: Da. Asfaltez, mai ales că este vreme bună. Este vorba de un proiect finanțat prin PNDL 2. Am licitat, l-am obținut, nu au fost contestații la licitație, așa încât ne-am apucat de lucru. Asfaltăm, acum, ultimele străzi din satul Albota. În Cerbu mai este ceva de încheiat. Mai am un singur drum, la Frătești, dar o să îl asfaltez și pe acela. Sunt, acolo, 20 de case într-o pădure, dar rezolv cu asfaltul și până acolo. În rest, toată comuna are asfalt. Și nu numai asfalt, ci și gaze, apă, curent. Proiectul acesta, pe PNDL 2, este de 40 de miliarde de lei vechi, deci aproape un milion de euro. Nu suntem singurii care am accesat fonduri europene. Să știți că nu este ușor. Trebuie să alergi. Ieri am fost la Târgoviște, acum două zile la București. Nu vine nimeni să îți bată la ușă pentru a-ți da bani. Trebuie să te duci tu. Un exemplu, în afară de mine, este Gheorghiță Boțârcă (primar, Topoloveni, n.r.). Altfel, din buget, nu ajung banii. Județul Argeș are, vă spun, mulți campioni în ceea ce privește numărul și mărimea de fonduri europene atrase. Eu am asfaltat tot, chiar dacă Albota are o configurație ciudată, suntem întinși pe toate dealurile. Dar vorbim aici și de canalizare, și de gaze, de apă.

”Până să îl cunosc pe Chiriloiu, mi s-a părut că este un tip cam încrezut...”

# Redactor: Ce se mai aude de mașina pentru deszăpezire?
Ion Dumitru: Pe GAL am reușit să primim  finanțare pentru o mașină de deszăpezire. Este vorba, de fapt, de un utilaj multifuncțional. Nu numai deszăpezește, ci i se pot monta freze pentru cosirea ierbii, dar și un aparat pentru tăierea coroanelor pomilor de pe marginea carosabilului. I-am construit deja garaj, am tras acolo gaze, apă. Este o mașină concepută să reziste 30 de ani. Desigur, în condiții de întreținere serioase. Este un Mercedes de 200.000 de euro.

”Eu am luat un autocar întreg, ba chiar am lăsat și acasă, pe câțiva, pentru că nu aveau coeficient de București...”

# Redactor: Dar cu mitingul de la București cum a fost? V-am văzut, alături de Armand Chiriloiu...
Ion Dumitru: Da. Am fost. Am vorbit și cu Armand Chiriloiu, într-adevăr. Să știți că este un tânăr de valoare. La o discuție, acum ceva timp, chiar m-am crucit aflând la ce rezultate a ajuns față de momentul în care a preluat Direcția Silvică. Atunci, la început, până să îl cunosc, mi s-a părut că este un tip cam încrezut. La prima vedere. Mai târziu, am văzut că este un om ok, și chiar pot să spun că suntem prieteni.
Legat de miting, vă pot spune că mă voi duce oricând. Și nu nepregătit, așa cum s-au dus unii colegi de prin țară, care au luat oameni ce nu știau unde se duc. Eu sunt bătrân în domeniu, așa că chiar i-am selectat, la intrarea în autocar, nu mai vorbesc de discuțiile din autocar. Eu am luat un autocar întreg, ba chiar am lăsat și acasă, pe câțiva, pentru că nu aveau coeficient de București... Nu, nu ne-am dus așa, să ne facem de râs. Ba chiar ne duceam mai mulți, dar au fost unele boicoturi, la nivel de județ, care ne-au limitat accesul la mijloace de transport...
Dacă mă cheamă partidul, mă duc din nou, nu numai la București, ci și pe Vârful Omu. Sunt un om disciplinat, chiar dacă am spus, întotdeauna, ce  aveam de spus, în partid. Dar nu puteam să mă duc, reprezentant al celui mai mare partid, cu trei oameni. Prețedintele Șerban Valeca, om citit, om cu carte, trebuia să scoată și puțin biciul. Nu te poți duce, ca primar, cu trei oameni după tine... A zis bine Codrin Ștefănescu că putem mobiliza, la orice oră, un milion de oameni. Aceasta a fost o demonstrație mititică față de ceea ce putem face, noi, dacă ne punem mintea.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea