Uite mărirea, nu e mărirea... Greva de la Spitalul Județean din Pitești a inflamat spiritele

În sănătate, se părea că lucrurile s-au liniștit. Nu a fost însă așa. Când și-au văzut fluturașii de salariu și când și-au amintit de ultimele promisiuni, angajați ai Spitalului Județean din Pitești au protestat chiar pe holurile unității.  Greva a fost una spontană și desfășurată la Spitalul Judeșean din Pitești. Așadar, săptămâna trecută, chiar în timpul programului, angajații au întrerupt activitatea și s-au adunat pe holul principal al spitalului pentru a protesta cu privire la faptul că parte de salarii diminuate cu 3000 de lei. La protest au participat asistenți medicali, brancardieri, infirmiere și chiar îngrijitoare.

Directorul medical Stoiculescu a încercat să calmeze spiritele

Imediat după ce protestul a izbucnit, directorul medical al spitalului, Adrian Stoiculescu a venit în holul principal al unității sanitare. Acesta a încercat să discute cu protestatarii și să liniștească spiritele.
Până la urmă, protestul a fost unul fără incidente, în care oamenii doar și-au manifestat supărările cu privire la salariile diminuate. În cadrul în care situația nu se va remedia, iar guvernanții nu își vor ține cuvântul la măririle de salarii din sănătate, personalul medical a anunțat că va acționa și prin alte momente de grevă.
Chiar și după ce primele salarii au venit, printre angajații din sistem domnește în continuare confuzia. Cadre medicale spun că există spitale în care salariile s-au dublat, dar, în același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate atât creșteri de câteva sute sau mii de lei, cât și scăderi de până la 3.000 de lei.

Conducerea spitalului: ”Situația creată este din cauza unei greșeli de software”

Conducerea Spitalului Județean dã vina pe firma de soft, cu care s-a şi reziliat contractul.
”Am fost nevoiți să achităm sporurile la nivelul minim și au fost nemulțumiri. În luna mai nu vor mai exista astfel de diferențe. Situația creată este din cauza unei greșeli de software, a unor greșeli umane. Este o cercetare disciplinară. Am reziliat contractul și cu firma de soft. Ei nu sunt în stare să ne actualizeze softul în funcție de schimbarea legislației.”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Argeş, Adriana Molfea (foto).
În schimb, directorul medical al Spitalului Județean spune că protestul pune ”o pată” pe imaginea unității.
”Protestul spontan, cu părăsirea locului de muncă, aruncă o pată asupra Spitalului Județean. Mă afectează foarte mult. Legea prevede sporuri între anumite limite, nu zice nicăieri că trebuie date la maxim”, a declarat directorul medical al spitalului, Adrian Stoiculescu.A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea