Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul copilului din Merișani pus să mănânce melci și urzici

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil care ar fi fost umilit în curtea unei grădinițe din satul Borlești, comuna Merișani.
Minorul a fost pus să mănânce urzici, melci și să lingă pantofi. Conform unui comunicat de presă emis de Avocatul Poporului, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.  Avocatul Poporului face referiri la unele relatări din 30 mai 2018, conform cărora un copil de 7 ani a fost umilit în curtea unei grădiniţe, ‘’a fost lovit, pus să mănânce urzici şi melci şi să lingă pantofi”. Reamintim că minorul de 7 ani a pătruns în curtea grădiniţei pentru a-şi recupera mingea, iar acolo a fost agresat şi umilit de alţi cinci copii, fiind forţat să mănânce urzici şi un melc. „Trei dintre agresori sunt colegi cu victima, frecventând cursurile Şcolii Gimnaziale Merişani, iar unul dintre ei este în grija unor localnici, mama acestuia fiind plecată în străinătate. Agresorii au filmat incidentul, imaginile fiind prezente în mediul online”, se arată în comunicatul Avocatului Poporului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir, a precizat că în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru lovire, după ce mama băiatului umilit în curtea unei grădiniţe din apropierea casei a depus plângere.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea