Statul va oferi 500 de euro pentru cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social

Se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care statul va sprijini persoanele care vor să muncească și va descuraja puturoșii. Așadar, cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social vor primi lunar 500 de euro – ceea ce înseamnă în lei, undeva la 23 de milioane.
La acest moment, totul se află la stadiul de proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Proiectul este însă finalizat în linii mari, fiind transmis deja spre avizare ministerelor Finanţelor, Fondurilor Europene şi Justiţiei.
Sumele vor fi oferite pentru angajarea de șomeri, asistați sociali, tineri absolvenţi, de orice forma de educaţie, şcoala profesională, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizaţi, ucenici, indiferent de vârstă şi stagiari, persoane cu handicap şi persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare, care îşi găsesc mai greu un loc de muncă.
„Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum înainte, pe altă linie, aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de a munci, dar nu vor s-o facă, motiv pentru care ne-am gândit să-i sprijinim pe toţi cei din mediul de afaceri care vor să facă angajări în perioada următoare. În acest sens, statul va plăti 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de până la cinci ani, în funcţie de categoria din care viitorii angajaţi fac parte” - a afirmat Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii.
Deși suma oferită de stat va fi de 500 de euro,  angajatorii vor putea oferi o sumă mai mare decât cea acordată de stat pentru fiecare nou angajat, astfel încât salariile din România să se apropie de valoare celor oferite în alte ţări europene şi să determine stoparea exodului forţei de muncă.
Ministrul a anunţat că, faţă de anul trecut, statul dublează subvenţiile pe care le oferă angajatorilor şi aşteptă o scădere a şomajului, chiar dacă acesta este la minimul istoric de după Revoluţie, ceea ce va duce la ocuparea persoanelor inactive, care sunt asistate social.
Proiectul urmează să fie avizat în scurt timp.A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea