Procesul dintre omul de afaceri Răzvan Grigorescu şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar Argeş a împlinit doi ani, trei judecători şi 30 de termene

# Pronunţarea  instanţei ar putea avea loc în data de 5 septembrie. Au trecut mai mult de doi ani de când Comisia Judeţeană de Fond Funciar Argeş, Comisia Locală de Fond Funciar Nucşoara şi Direcţia Silvică Argeş se judecă cu omul de afaceri Răzvan Grigorescu pentru o bucată de ţară, de circa 700 de hectare (de pădure). Grigorescu pretinde că i se cuvine, Direcţia Silvică & comp. susţin că i-au dat tot… Omul de afaceri din Călineşti a cumpărat acum câţiva ani drepturile litigioase aparţinând lui Paul Gheorghe Dimitrie. Drepturile litigioase se refereau la suprafeţele de câteva sute de hectare de pădure, păşuni alpine şi fâneţe. Toate aceste enorme suprafeţe se constituie ca parte a averii defunctului Nae N. Paul, avere ce cuprindea peste 1.500 hectare de teren în comuna Nucşoara, conţinând o moşie şi patru munţi: Mavrea, Maliţa, Urlea şi Gruişor. Fii defunctului au împărţit această enormă avere, lăsând-o, la rândul lor, către copii.  Iată însă că Răzvan Grigorescu cere în instanţă şi a doua jumătate a averii moşierului, după ce a fost pus în posesie cu prima, fiind cumpărătorul drepturilor de proprietate ale unuia din moştenitori.
Procesul se derulează la Judecătoria Alba Iulia. Surprizele nu au încetat însă să apară nici acolo. De ce ? Pentru că, în mod absolut întâmplător (sau nu, însă nu ştim acest lucru), avocatul angajat de omul de afaceri Răzvan Grigorescu s-a dovedit a fi tocmai... soţul judecătoarei de caz. Judcătoartea Crăciun Mariana Lizabela, la al treilea termen, a făcut însă cerere de abţinere tocmai din aceste motive, cerere aprobată. Următoarea judecătoare a ”mers” şi ea câteva termene după care a intrat în concediu de maternitate, şi aşa s-a ajuns la a treia. Cum a ajuns procesul şi la doi ani ”vechime” şi 30 de termene? Foarte simplu: în principal datorită faptului că în cauză a intervenit şi moştenitoarea (de drept, spunem noi) a părţii pe care omul de afaceri din Călineşti încearcă să o revendice, plus un expert, Petre Caplan. Acesta a făcut un raport care îl avantajează pe Grigorescu. Direcţia Silvică a depus însă imediat obiecţiunile de rigoare, plus – bonus – o plângere penală împotriva acestuia, acuzându-l că a falsificat efectiv anumite documente. Expertiza a fost depusă de mai multe ori, în urma obiecţiunilor formulate, însă Petre Caplan merge pe linia iniţială, favorizându-l pe omul de afaceri Răzvan Grigorescu.
Juristul Direcţiei Silvice Argeş: ”Soluţia pe care o aşteptăm în data de 5 septembrie, atunci când este fixat următorul termen de judecată, este una singură: să câştigăm, în sensul că, atât noi cât şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar şi Comisia Locală de Fond Funciar Nucşoara, am acţionat perfect legal, împroprietărind persoanele cărora li se cuveneau proprietăţile respective. A fost şi este un proces greu, care durează de aproape trei ani, au fost trei judecători în cauză şi cam 30 de termene de judecată”.
Miza este însă una de câteva milioane de euro, aşa încât numărul termenelor devine mult mai puţin important... Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea