Ecran de proiecție fabricat, la comandă, în Japonia pentru Grădina de Vară din centrul Piteștiului

# Cel târziu în august vor fi deschise din nou porțile de la Grădina de Vară

Lucrările la Grădină de Vară din centrul Piteştiului, situată în spatele Bibliotecii Judeţene Argeş, sunt aproape de finalizare Deși inițial lucrarea trebuia să fie realizată încă din 2017, ceea ce era scris pe foaie nu a corespuns cu ceea ce era pe teren. Iar amânările au apărut periodic. Pentru lucrările de reabilitare la Grădina de Vară a fost alocată de către Consiliul Județean Argeș suma de 493.693 lei, cu TVA inclus.

Constructorul care a câștigat licitația este firma And Secom Intexim din Câmpulung.
În acest moment, la Grădina de vară se lucrează la scenă și la aranjarea spațiilor verzi. În perioada următoare vor fi montate scaunele și ecranul de proiecție, fabricat la comandă în Japonia, cu dimensiunile 8/7 metri.

Ecranul este unul imens acoperind tot golul de scenă la Grădina de Vară. Centrul Cultural Judeţean Argeș este instituția care a preluat Grădina de Vară  în administrare. Directoarea Araxi Negoșanu ne-a precizat și cauzele care au dus la întârzierea reabilitării clădirii. Au existat mai multe probleme pe parcursul reabilitării clădirii. O situație tehnică deoarece clădirea nu a fost folosită de mult timp și s-a constatat că tencuiala nu este bună și a trebuit să fie dată până la placă. O altă situație a fost constatată în momentul începerii reparației deoarece pe terase erau crescuți diverși copăcei, iar în momentul scoaterii lor s-au creat alte probleme. Alt aspect a fost lipsa forței de muncă efectiv, constructorul confruntându-se cu lipsa angajaților.

La Grădina de Vară vor fi organizate proiecții de filme românești

Directoarea Centrului Cultural Județean Argeș, Araxi Negoșanu ne-a precizat că obiectivul Grădina de Vară va fi inaugurată, în sfârșit, spre sfârșitul lunii iulie – inceputul lui august. Aici urmează a fi organizate diverse evenimente și vor fi organizate și proiecții de filme românești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea