”PSD-ALDE a reuşit să transforme România într-un teren de joacă pe bani publici şi pe nervii oamenilor”

# Declara Iani Popa, în 2017, înainte de traseismul politic # Iani Popa declară că îi știe pe vinovații din PNL. Dar nu îi spune… „Alții, la fel de «vinovați» ca și mine, s-au agățat de funcții mai înalte. Ei sunt cei care decid în Partidul Național Liberal și sunt si mai vocali”.

După ce și-a oferit, singur, din funcția de președinte al filialei Argeș a partidului, un post călduț de parlamentar, Iani Popa, domn bărbat, având certitudinea că nu va mai prinde listele electorale, a demisionat din PNL și s-a dus la ALDE. Despre activitatea sa parlamentară nu se știu prea multe, activitatea sa însă, este prodigioasă pe facebook. Unde, acum puțin timp, îi înjura, de zor, pe cei din PSD. Pe aceiași cu care, acum, trebuie să se pune. Iată, în etape, curba politică de 180 de grade pe care a luat-o, cu viteză maximă, Iani Popa.

# Ion Popa, 18 iunie 2018:
Ce spun acum Ludovic Orban, acoliții și postacii plătiți nu contează și chiar nu mă intereseaza, însă doresc să le mulțumesc celor care mi-au trimis mesaje de susținere. Și pe critici i-am auzit foarte bine folosind cuvinte cum ar fi „trădători”, „lași”.... Acestora le spun să nu analizeze prea mult efectul ci să observe cauza întâmplărilor din ultimele zile care au culminat cu plecarea mea și a colegilor mei din PNL.
Managementul impus și asumat de Orban, de la toate nivelurile, a dus partidul departe de principiile și valorile liberalismului și, din păcate, din PNL a rămas doar numele... Iar pe aceia care jignesc cu atâta ură demersul nostru politic și care se dau mari iubitori ai doctrinei liberale, îi întreb unde au fost în timpul bătăliilor electorale pe care le-am dus în numele PNL?
P.S. Saltimbancule, nu ne mai insulta, pentru că din cauza ta am plecat toți, nu din alt motiv!

# Ion Popa, 24 mai 2018:
Partidul Național Liberal împlinește astăzi 143 de ani. Încă de la înființare, prin fondatorii săi, Brătienii, PNL a scris istoria României. Noi, liberalii de astăzi, avem datoria să transmitem generațiilor viitoare aceleași valori și convingeri despre democrație, așa cum au făcut-o înaintașii noștri.

Iani Popa (2018): ”Nu am părăsit doctrina, ci am lăsat în urmă doar oameni care m-au dezamăgit.”

# Ion Popa, 13 iunie 2018:
De 16 ani sunt fidel valorilor și principiilor liberale. Am fost președinte de filială timp de 7 ani, vicepreședinte executiv al PNL, senator ales și liderul celui mai mare grup din Senat al partidului. Această perioadă a fost plină de provocări: cu bune, cu rele, cu multe greutăți și, alături de colegii liberali, ne-am bucurat, ne-am întristat, am caștigat și am pierdut. Nu am lipsit de la nicio bătălie electorală și am depus toate eforturile să realizăm obiectivele propuse, obiective asumate de întreaga echipă.
Din păcate, rezultatele ultimelor alegeri nu au fost cele sperate de noi, așa încât mi-am asumat acest eșec și am demisionat atunci din toate funcțiile din partid. Am constatat că am fost considerat printre puținii vinovați... Au trecut doi ani de la acel moment, iar lucrurile nu s-au îmbunătățit ci, dimpotrivă, s-au agravat. Alții, la fel de “vinovați” ca și mine, s-au agățat de funcții mai înalte. Ei sunt cei care decid în Partidul Național Liberal și sunt si mai vocali. Oamenii care au muncit în campanii, devotați ideilor liberale, nu mai sunt băgați în seamă, în schimb, trădătorii sunt promovați și apreciați.
Trist, dar aceasta este noua strategie de conducere a Partidului Național Liberal care, în loc să promoveze competența și bunul-simț, este măcinat de orgolii interne, inclusiv în Argeș. Astăzi, partidul din care am făcut parte, pentru care m-am bătut atâția ani, s-a transformat complet. PNL ar fi trebuit să garanteze drepturile și libertățile fundamentale, să condamne abuzurile și să renunțe la ipocrizie. Liderii care trebuiau să unească, au dezbinat, abandonând principiile și valorile liberale. Cei care ar fi trebuit să fie niște exemple, sunt doar niște munți de frustrări și lașitate... Nu știu câți colegi mai tolerează aceste lucruri, dar eu nu!
De aceea am luat cea mai grea hotărâre din toată cariera mea politică: să demisionez din Partidul Național Liberal. Nu am părăsit doctrina, ci am lăsat în urmă doar oameni care m-au dezamăgit. Vechilor mei camarazi le garantez că rămân același bun prieten dăruit principiilor comune. Voi activa ca senator al grupului ALDE; îi asigur pe argeșeni că nu voi abandona proiectele pentru județ. Argeșul are nevoie de parlamentari care să se concentreze pe promovarea și dezvoltarea zonei, nu pe preamărirea unor lideri politici falși.

Iani Popa (2017): ”PSD-ALDE a reuşit să transforme România într-un teren de joacă pe bani publici şi pe nervii oamenilor”

# Ion POPA, 20 noiembrie 2017:
În mai puțin de un an, PSD-ALDE a reuşit să transforme România într-un teren de joacă pe bani publici şi pe nervii oamenilor. Astăzi, contrar programului de guvernare, vedem scumpiri exagerate ale prețurilor, suprataxarea mediului de afaceri, deprecierea monedei naționale şi, nu în ultimul rând, scăderea veniturilor prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.
Oare ce părere au alegătorii PSD-ALDE despre aceste măsuri, despre aceşti politicieni pe care i-au votat sperând că le va fi mai bine? Eu cred că sunt foarte dezamăgiți...
Tocmai de aceea, guvernul trebuie trimis acasă, prin singurul mod constituțional, legitim şi la îndemâna opoziției: moțiunea de cenzură. Niciun român din țară sau de peste hotare nu mai tolerează haosul generat în toate domeniile de activitate afectând toate categoriile socio-profesionale.
Fac un apel către colegii mei parlamentari ca, indiferent de partidul din care fac parte, să voteze moțiunea. Este un gest de responsabilitate politică şi de respect pentru cetățenii care i-au ales să îi reprezinte în Parlamentul României.

Iani Popa (2016):  ”PSD le cere parșiv românilor să creadă într-o Românie răsturnată. În România cu drapelul național așezat invers”

# Ion Popa, 27 octombrie 2016:
Îndrăznește să crezi în România”, slogan lansat de PSD săptămâna trecută, este un îndemn în principiu corect, dacă cei care îl adresează nu ar fi făcut din hoție prima lor virtute.
Ascuns în spatele acestui slogan, PSD le cere parșiv românilor să creadă într-o Românie răsturnată. În România cu drapelul național așezat invers.
În România acelora care se așează deasupra Legii, a celor care ți-ar promite orice o dată la patru ani doar să-i mai crezi încă o dată, a celor care ”îți dau” mereu ceva ce-i deja al tău și vor să crezi că-ți dau de la ei, a celor care își iau cotă parte din munca ta ca și cum acesta ar fi un drept al lor, a celor care contaminează statul de 26 de ani și am ajuns cu România aici, a celor care vor să țină România înțepenită în lumea lor.
Este motivul pentru care trebuie să o spunem clar și acum, înainte ca PSD să-și împlinească planul de a induce în eroare.
Noi credem în România condusă de oameni cinstiți!
Credem într-o Românie în care prim-ministru este Dacian Cioloș, și nu condamnatul penal Liviu Dragnea.
Credem într-o Românie care nu mai este ținută captivă sărăciei, de către PSD, și în care prin muncă îți poți face un rost în viață.

Concluzia este că, parcă, avem în vizor doi Iani Popa. Sau unul singur, care zboară ca o albinuță (ca mai toți politicienii, de altfel), după nectar de București. În aceste condiții, Adrian Miuțescu, cel care, după ce a pierdut șefia partidului, dar și deputăția, dar s-a retras și a așteptat, cuminte, pare mult mai calculat, politic, decât Iani Popa. Nu se știe încă dacă ALDE ca avea de câștigat de pe urma ultimelor achiziții (Iani Popa, Valeriu Tudor etc), sau se îmbogățește în număr, nu și în substanță…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea