Un angajat este patru în unul la Tabăra de la Corbeni - administrator, femeie de serviciu, instalator și paznic

# Cu toate acestea, el este plătit însă cu salariul minim pe economie!  #$ Situația taberelor din subordinea MTS, dureroasă și în Argeș # Directorul DJST Argeș:
”Ne lipsesc trei lucruri să știți. 1 - banii, 2 - banii și 3 - tot banii”

La Corbeni, Gabriel Văcaru este administrator al Taberei DJST Argeș, tabără aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Deși încasează lunar un salariu minim pe economic, acesta este administrator, femeie de serviciu, instalator și paznic. Situația este una dramatică la nivel național. Ne vom raporta însă strict la baza din Argeș, bază care în luna iulie va primi 30 de fete și băieți în tabără. Pentru fiecare zi, fiecare persoană va achita 65 de lei. Condițiile din tabără nu sunt deloc cele mai bune, însă nici investiții nu sunt deoarece DJST Argeș nu are bani de la MTS pentru a investi. Cum spuneam, administratorul taberei îndeplinește alte trei posturi – este și femeie de serviciu și instalator și paznic. ”Doar două camere au baie proprie. Nu au fost bani să aducem îmbunătățiri... Mobilierul taberei, perdelele și lenjeriile sunt aceleași de 10 ani” – a spus Gabriel Văcaru, cel care este remunerat cu salariul minim pe economie.
”Ne lipsesc trei lucruri să știți. 1 – banii, 2 – banii și 3 – tot banii” – a declarat pentru Pro TV Laurențiu Achimescu (foto), directorul executiv al DJST Argeș, cel care trebuie să se ocupe de buna relație cu MTS

Sindicat la nivelul angajaților din MTS

La nivelul angajaților din Ministerul Tineretului și Sportului a fost înființat și un sindicat care încearcă să tragă atenția cu privire la situația dureroasă în care se află sportul românesc. Sindicatul încearcă în ultima perioadă să găsească o rezolvare a situației și își prezintă doleanțele:
- din cauza lipsei de personal, angajații MTS au acumulat sute de mii de ore suplimentare neplătite și necompensate cu timp liber corespunzător
- sunt tabere unde cu 4 salariați se asigură cazarea pentru 90 de locuri,salariații MTS din tabere sunt plătiți cu 1.300 de lei net. NU primesc sporuri, NU li se recunoaște vechimea, NU le sunt plătite orele suplimentare, zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale. NU primesc concedii sau recuperări pentru că nu are cine să îi înlocuiască. Solicităm Ministerului Tineretului și Sportului să rezolve aceste situații injuste și ilegale!  - transmite sindicatul.

Descentralizarea - tot mai aproape

Deși toată lumea prezintă realitatea dură din sportul românesc, lucrurile nu se schimbă la acest moment. La MTS se așteaptă descentralizarea, ceea ce înseamnă că DJST-urile, CSM-urile și CS-urile se vor desființa. Se va înființa astfel un singur serviciu de sport și tineret care va merge în subordinea Consiliilor Județene. Din informațiile noastre, deja, în unele județe ale țării a început și chiar s-a finalizat inventarierea bazelor sportive aflate în subordinea DJST-urilor. Rămâne doar o ordonanță urgentă de Guvern, respectiv câte o ședință la nivel de Consilii Județene – pentru ca sportul și tineretul să treacă de la MTS în plan județean.

Angajații din MTS nu sunt de acord cu trecerea spre CJ

Deși trecerea de la MTS spre CJ-uri este foarte aproape de a fi realizată, angajații de la MTS nu sunt de acord cu acest lucru.
Vine descentralizarea și să vezi ce ”înflorește” totul. Dacă nu au găsit bani până acum, nici după descentralizare nu cred ca au vreo șansă. Măcar, cu descentralizarea (dacă nu dau afară oamenii proveniți de la cluburi, case de cultură și direcții), sunt șanse de a li se mări salariul acelor care sunt 4 în 1 ... ”adminstratori-paznici-femeie de serviciu-instalatori”. Să nu ne mai mirăm de ce sportul este pe ducă, iar tineretul este interesat să plece din țară – a precizat, pe Facebook, Ștefan Săndulache, fost director în MTS, actual director executiv al Direcției Generale de Sport și Tineret a Municipiului București. A.I.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea