Dan Drăgoi, coordonatorul cărții „Jurnal de Război”: „Istoria netrunchiată este istorie vie”

# Ziua Drapelului, marcată la Pitești
Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, săptămâna trecută, printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Prima parte a evenimentului s-a desfăşurat pe platoul din fața Cercului Militar Piteşti, unde a avut loc Ceremonialul Militar al Garnizoanei Pitești. A doua parte a fost lansarea cărții „Jurnal de Război”. Asociația Ordessos a încheiat acțiunile dedicate Zilei Drapelului Național la Cetatea Poenari unde a a avut loc ceremonialul militar pentru a marca arborarea drapelului de 120 mp, cu aportul semnificativ al Batalionului 33 Vânători de Munte ¨Posada¨.

Pe platoul din fața Cercului Militar Pitești, la inițiativa Asociației Ordessos, participanţilor, li s-a prezentat, probabil, cel mai mare drapel din Argeş, ce are 120 mp și care a fost arborat de miercuri, 27 iunie, la Cetatea Poienari. De asemenea, a avut loc lansarea cărții JURNAL DE RĂZBOI – Mărturii din tranșeele întregirii României”, la Muzeul Judeţean Argeş. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale și județene, ai instituţiilor civile, precum şi cadre militare active, în rezervă/retragere şi veterani de război. 
Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul Muzeului Județean Argeș, printre interlocutori fiind și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.
Lucrarea, tipărită sub coordonarea poetului Dan Drăgoi și a fiului său Radu Drăgoi, este o fascinantă incursiune în linia întâi povestită de doi eroi ai Primului Război Mondial: sublocotenent Gheorghe Bădescu din Slănic și sublocotenent Nicolae Șuța din Domnești. Î.P.S. Calinic a adresat mulțumiri celor care s-au ostenit să aducă la lumină notițele unor eroi argeșeni scrise pe front acum 100 de ani și a prezentat pe scurt cartea care cuprinde jurnalul de război al Reginei Maria, precum și o retrospectivă a lucrării lansate.
Cartea lansată reprezintă o istorie vie ieșită la lumină în Anul Centenarului când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia. Cei doi eroi argeșeni ne spun povestea lor prezentând cu multă originalitate suferințele îndurate în linia întâi a frontului.
”Este ceva tulburător. Istoria netrunchiată este istorie vie”, a precizat Dan Drăgoi, coordonatorul cărții.
Organizatorul evenimentelor a fost Asociația Ordessos, în parteneriat cu Prefectura Argeș, Muzeul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea