„Sunt mândru că am un consilier ca dumnealui”

# Spune Dan Manu despre Constantin Nedelescu, consilierul său personal
Ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș din luna iunie nu a fost deloc una liniștită pentru președintele Dan Manu. Opoziția formată din consilierul județean Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, și de consilierul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a solicitat încă de la începutul ședinței retragerea de pe ordinea de zi a două proiecte de hotărâri. Este vorba de cel privind stabilirea organigramei la Evidența Persoanelor și altul ce făcea referire la  aprobarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș. Amândouă proiectele au trecut totuși. Prin acest ultim proiect liderul PMP Argeş, Cătălin Bulf, susține că el prevede înfiinţarea Corpului de Control, ci implicit că e făcut special pentru Constantin Nedelescu, fostul adjunct al Poliției Argeș, actualmente consilier personal al președintelui CJ Argeș, Dan Manu.

”Cu acest Corp de Control se va instaura teroarea”

De la cariera de poliţist, Constantin Nedelescu a trecut la cea ce consilier personal al preşedintelui Dan Manu. Acesta şi-a făcut apariţia, în noua sa calitate, începând cu şedinţa Consiliului Judeţean din luna mai. Ofiţerul i-a luat locul fostului judecător Gheorghe Diaconu, cel care a deţinut această funcţie din vara anului 2016. Numele lui Constantin Nedelescu este legat și de „dosarul permiselor”.
”Recomand retragerea proiectului de hotărâre de la punctul 3 de pe Ordinea de zi… Vă informăm, că există suspiciunea, că acest Corp de Control al președintelui Consiliului Județean Argeș este creat special pentru domnul Nedelescu Constantin, proaspăt pensionar, ofițer în rezervă, consilier personal al președintelui CJ - Dan Manu”, susține Cătălin Bulf.
De altfel, liderul PMP Argeș a susținut în timpul ședinței că prin Corpul de Control se va instaura… teroarea. „Atâta timp cât avem un audit nu înțeleg de ce să avem un corp de control. Despre transparență la CJ Argeș, ne-am lămurit. Sunt convins că veți informa consilierii doar cu ce vreți dumneavoastră. Cu acest Corp de Control se va instaura teroarea”, a precizat Bulf.

Manu: „Confuzia dvs. cu auditul este una regretabilă”

Răspunsul președintelui CJ Argeș a venit imediat și l-a acuzat pe Cătălin Bulf de confuzie. „Corpul de control nu l-am inventat eu. El există la toate instituțiile mari, la toate Consiliile Județene. Confuzia dvs. cu auditul este una regretabilă. Sunt două instituții total diferite”, a precizat dr. Manu. Bulf a contraatacat: „De unde știți că fac confuzie între audit și corp de control. Vă rog să nu jigniți!”.

„Ce faceţi, domnule preşedinte Dan Manu, instauraţi dictatura?

Pe fir au interveni și consilierii judeţeni ai PNL Argeş care consideră că înfiinţarea unui astfel de organism este inoportună. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toate instituţiile, pentru toţi primarii şi pentru toţi aleşii locali care vor intra, astfel, într-un fel de filtru controlat direct de către Dan Manu… Ce faceţi, domnule preşedinte Dan Manu, instauraţi dictatura?”, susține PNL ARgeș într-un comunicat de presă. Cu toată opoziția  - PNL, PMP și PAM -, proiectul de hotărâre a fost aprobat, consilierii județeni de la PSD+ALDE având majoritate.

Manu este mândru de consilierul său personal

În final, Dan Manu i-a „calmat” pe cei din opoziție spunând că este mândru de Constantin Nedelescu, consilierul său personal: „Sunt mândru că am un consilier ca dumnealui. (…) Nici nu și-a arătat interesul pentru a face parte din acest Corp de Control”, a susținut președintele CJ Argeș.

Ce reprezintă compartimentul Corpului de Control

Corpul Control din cadrul Consiliului Județean Argeș se organizează și funcționează în subordinea directă a președintelui. „Atribuțiile și răspunderile individuale ale Compartimentului Corp Control se stabilesc prin fișa postului și prin dispoziția președintelui. Principalul scop al Compartimentului Corp de Control este inspecția. Scopul inspecției îl constituie respectarea normelor juridice și organizatorice în cadrul Consiliului Judeţean Argeș și în toate entitățile din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestuia, prin constatarea unor abateri de la legalitate și a unor deficiențe sau nereguli, cu luarea de măsuri corespunzătoare înlăturării acestora, atât la  nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, cât și la nivelul entităților controlate”, se precizează în proiectul de hotărâre adoptat de consilierii județeni.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea