Scandal la Consiliul Județean Argeș în urma repartiţiei banilor către primării

# Adrian Miuțescu:  „Acești bani sunt praf în ochii primarilor”

Mai multe UAT-uri au beneficiat de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia consiliului judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 52 de comune suma de 4.769.000 lei. Suma cea mai mică primită de către o primărie este de 50.000 lei, iar cea mai mare de 197.000 lei.

„Prin această repartiție încurcăm primăriile”

Doar că sumele sunt prea mici pentru ca primarii să finalizeze lucrările începute, fapt recunoscut și de președintele CJ Argeș.
„Nu este vorba despre rectificarea bugetară. Efectiv, am considerat că anumite sume trebuie să fie folosite având cu prioritate școlile, grădinițele, creșele. Sumele nu sunt mari. Urmează rectificarea națională”, a precizat Dan Manu.
Președintele PNL Argeș, consilierul județean Adrian Miuțescu, consideră că prin această repartiție mai mult se „încurcă” primăriile, sumele fiind mult prea mici ca investițiile întreprinse să poată fi finalizate. 
„Văd aici majoritatea cu 500 de milioane lei vechi. Cele mai mari sume sunt de 1,5 miliarde lei vechi. Vorbiți de rectificare, dar după datele de astăzi, România are un deficit foarte mare, așa că rectificarea poate fi pe minus. Nu putem să ne opunem acestui proiect, dar nu putem fi de acord nici cu aceste sume mici. Acești bani sunt praf în ochii primarilor. Ei sunt doar ca să spuneți că le dați ceva. Înțelegeam să dăm acești bani la unele lucrări care puteau fi finalizate. Prin această repartiție încurcăm UAT-urile pentru că prin aceste sume nu poți să faci absolut nimic. Județul are nevoie de mai mulți bani”, a precizat Miuțescu.

Valea Danului a primit cea mai mare sumă – 197.000 lei pentru plata arieratelor

În urma proiectului de hotărâre aprobat pe 28 iunie, Primăria Valea Danului a primit cea mai mare sumă, respectiv 197.000 lei pentru plata arieratelor. Urmează comuna Dărmănești cu 150.000 lei pentru o stație de demanganizare sistemul Negreni; comuna Davidești – 150.000 lei – pentru executie puț forat la mare adâncime și sistem de clorinare sat Conțești; Hârtiești – 150.000 lei - reabilitare dispensar comunal; Mălureni – 150.000 lei - reabilitare Școala Primară Malureni; respectiv comuna Rătești – 150.000 lei - Extindere Școala Pătuleni, introducere centrală termică și instalații sanitare.
Dintre cele 52 de primării cei mai puțini bani de la CJ Argeș - 50.000 lei – le-au primit Aninoasa, Domnești, Godeni, Mozăceni, Popești, Teiu și Tigveni. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea