Tudor Pendiuc, achitat pentru lipsă de probe, iar șeful ADP Pitești pentru cauză de neimputabilitate

# După achitările din Consultanța, încă o „lovitură” pentru DNA Pitești
Înfrângeri importante pentru DNA Pitești în ultima săptămână. După ce Curtea Supremă a achitat 42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”, fiind condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani - închisoare cu suspendare, a venit și rândul lui Tudor Pendiuc să fie achitat în dosarul asfaltării drumului până la consiliera sa.

Înainte de începerea judecății, Irina Lazăr a făcut cerere de abţinere pentru că Pendiuc a fost la nunta fiului său

În săptămâna în care Iohannis i-a semnat eliberarea din funcție, judecătoarea Irina Lazăr l-a achitat pe Tudor Pendiuc în dosarul de instigare la abuz în serviciu. Judecătoarea Lazăr va ieși la pensie începând cu data de 10 iulie. De altfel, dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, şi Florentin Branişte, directorul ADP Pitești, au fost trimiși în judecată de DNA, în februarie 2017, este ultimul mare proces judecat de Irina Lazăr.
Trebuie menționat că în aprilie 2017, judecătoarea Irina Lazăr a făcut cerere de abținere în acest dosar, precizând că fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a participat la nunta fiului său. Cererea sa a fost însă respinsă, instanța apreciind că: ”împrejurările invocate în cererea de abținere nu acoperă ipoteza prevăzută de lege, nefiind de natură a impieta asupra obiectivității magistratului în soluționarea cauzei”.

Directorul ADP Pitești a primit banii înapoi, după ce acesta achitase costul lucrării

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost achitat în primă instanţă într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru instigare la abuz în serviciu, infracţiune ce ar fi fost săvârşită în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce către casa fostei sale secretare, Carmen Lis. În același dosar a fost trimis în judecată și Mircea Braniște, director la ADP Pitești pentru abuz în serviciu. Tribunalul Argeș l-a achitat pe Tudor Pendiuc pentru că ”nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea” (art. 16 alin. 1 lit. c Cod Procedură Penală), iar pe Mircea Braniște pentru că ”există o cauză justificativă sau de neimputabilitate” (art. 16 alin. 1 lit. d Cod Procedură Penală). Mai mult, pentru că Braniște a achitat costul lucrării ce îi fusese imputată, de 27.747,02 lei, instanța a dispus restituirea sumei.
”În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi - o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, se arată în comunicatul transmis de DNA după trimiterea în judecată.

Tudor Pendiuc: ”Justiția a văzut adevărul și a făcut dreptate”

După ce a fost achitat, în primă instanță, Tudor Pendiuc a făcut și mai multe declarații.
”Obiectul dosarului în care am fost achitat în primă instanță îl constituie un drum public pe care l-am asflatat, un drum cu o lungime de 30 de metri și 3,5 metri lățime. Au considerat că prejudiciul a fost de 27.000 lei. A durat un an și jumătate dosarul. (…) Această decizie mă bucură. Consider că justiția a văzut adevărul și a făcut dreptate. Sper ca această decizie în primă instanță să fie și cea definitivă”, a spus Tudor Pendiuc.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea