Învățătura și sportul fac pereche bună! Două handbaliste gemene de la Mioveni, note mari la Bacalaureat

Surorile Emilia și Ana Ciontoiu, handbalistele gemene ale CS Dacia Mioveni 2012, au demonstrat că practicarea sportului  de performanță nu exclude obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură. La Examenul de Bacalaureat, Ana are media generală 9,76 (9,65 Română, 9,90 Istorie, 9,75 Logică), iar Emilia - 9,13 (8,40 Română, 9,40 Istorie, 9,60 Logică). Cele două gemene de la Mioveni ne-au oferit câte un interviu, în urma notelor de la Bacalaureat.
# Fetelor, cum vedeți rezultatele de la Bacalaureat?
Ana: În ceea ce mă privește, rezultatele obținute în urma examenului maturității nu pot decât să mă bucure. Pot spune că tot efortul depus în ultimii patru ani îmi este încununat de succes iar sârguința și determinarea cu care am abordat această întreagă "provocare" au dus la rezultate pe măsura. Cred că notele nu reprezintă cel mai relevant criteriu pentru evaluarea cunoștintelor și că nu reflectă întocmai ceea ce știu, însă cel mai important lucru e faptul că am evoluat pe plan personal și că mi-am lărgit orizonturile de cunoaștere.
Emilia: Consider că rezultatele la bacalaureat au fost pe măsura așteptărilor elevilor, însă, din păcate, nu și în cazul meu. Astept cu nerăbdare rezultatele de după contestații, întrucât sper într-o mărire considerabilă.
# Au fost greu de îmbinat sportul și școala?
Ana: Cu siguranță! Sportul de performanță presupune o serie de sacrificii și totodată, limitează timpul destinat studiului, dar pasiunea mea pentru handbal împletită cu dorința nestăvilită de a cunoaște alcătuiesc un mix perfect. Handbalul este visul meu, principala mea prioritate și constituie un factor important și în organizarea timpului meu liber. Acesta a devenit fie un prilej pentru aprofundarea cunoștințelor, fie pentru învestirea lui într-un antrenament suplimentar. Programul meu zilnic este calculat foarte atent, astfel încât fiecare moment "de presupusă destindere" este întrebuințat în favoarea studiului sau a sportului. Însă nu m-am îndoit vreo clipă că nu voi reuși, întrucât perseverența e cheia succesului.
Emilia: Este un lucru dificil sa îmbini sportul și cartea, dar cu muncă și seriozitate, orice e posibil. Handbalul m-a învățat sa fiu disciplinată, lucru care m-a ajutat enorm în viață, și implicit, la școală. Am învățat să valorific timpul și să îl prețuiesc, să nu zăbovesc prea mult și să îmi urmăresc obiectivele cu perseverență. De multe ori m-am văzut nevoită să învăț în autocar, la lumina lanternei de la telefon, având meciuri în deplasare la sute de kilometri depărtare de casă. Performanța cere sacrificii, iar momentul în care efortul și munca sunt încununate de succes este de neprețuit!
# Ce urmează acum, unde vă veți înscrie la facultate?
Ana: Îmi doresc să mă înscriu la Facultatea de Litere din Pitești pentru a studia Engleză și Germană. Dintodeauna am avut înclinație către limbile străine iar unul dintre țelurile mele este să ajung să cunosc cât mai multe! Abia aștept să experimentez această nouă etapă a vieții mele și să mă bucur din plin de toate provocările care mă așteaptă, pentru că mă instigă la autodepășire și autocunoaștere, mă determină să fiu mai tenace și mai dedicată decât sunt!
Emilia: Mă voi înscrie la Facultatea de Litere, la Pitești, specializarea Engleză-Germană, însă voi continua, bineînțeles, și practicarea sportului. Faptul că performanța în sport nu exclude performanța școlară este un lucru dovedit, de asemenea, de mulți elevi, inclusiv din generația mea, care reușesc să creeze o armonie între cele doua domenii (sport și școală) și să-și exploateze potențialul la maximum.
# Pentru cine ar fi mulțumiri, cine v-a susținut cel mai mult?
Ana: Persoana care mă susține în permanență e sora mea geamană, suporterul meu numărul 1 și un nesfârșit izvor de încurajări și îndrumări. Din fericire, ea îmi e calauză în această călîtorie numită viață și sper ca relația noastră să rămână veșnic la fel de temeinică și autentică. Familia mea reprezintă, totodată, un factor de stabilitate în momentele de cumpănă, și mă pot declara norocoasă întrucât fac parte dintr-o familie foarte numeroasă, în sânul căreia găsesc mereu înțelegere și iubire.
Emilia: Cred că eu sunt cel mai mare susținător al meu, dar mai știu și că fără suportul surorii mele, în primul rând, și al părinților, nu aș fi ajuns unde sunt azi. Fiind surori gemene, eu și Ana avem o legătură tare specială, care, completată de setea de cunoaștere și determinare din ambele părți, creează o relație care stimulează dorința de a depăși propriul sine, de a avea obiective mărețe, care pot părea imposibil de realizat inițial dar care pot fi îndeplinite negreșit, căci ființa umană are capacitatea de a-și lăsă în urmă limitele și barierele, existente, în fond, doar în mintea noastră. Doresc să-mi felicit toți colegii pentru rezultatele obținute la examenul maturității și le doresc succes în noua etapă a vieții! A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea