„Erau multe controale, dar nu am primit niciodată amendă în timpul transportului”

# Șoferii firmei lui “Brânză”, audiaţi în dosarul Cheresteaua
S-au împlinit doi ani de când se judecă la Tribunalul Argeș dosarul „Cheresteaua”. În această speță au fost trimiși în judecată Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. La termenul din trei iulie au fost audiați șoferii firmei Andris, adică cei care transportau lemnele prin toată țara. Și de această dată, nimeni nu a văzut nimic ilegal. Trebuie menționat că majoritatea angajaților firmei lui Ion Andrei nu au declarat împotriva fostului lor șef.

”Eram șase conducători auto și făceam fiecare câte o cursă pe zi”

În urma declarațiilor conducătorilor auto mai iese în evidență o altă chestiune. După cum au precizat și șoferii în fața judecătorului, aceștia nu au primit niciodată amenzi în timpul transportului lemnului, deși pe drum existau numeroase controale, fiind verificate de multe ori avizele curselor de către polițiștii. Conform declarațiilor conducătorilor auto cele mai multe taieri de material lemnos se realizau în zona Valea Rea, „Valea cu Pești”, Cumpăna.
„Am lucrat cinci ani la firma Andris… În perioada în care am lucrat eu, eram șase șoferi. Făceam câte o singură cursă pe zi fiecare, dacă nu erau probleme… Erau numeroase puncte de control dar nu am primit niciodată amendă în timpul transportului”, a precizat unul din șoferii firmei lui Ion Andrei.
Conform datelor din rechizitoriu, „în perioada 2008-2012, inculpatul Andrei Ion, administrator la firma SC ANDRIS SRL – societate având ca obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului – a tăiat fără drept 26.833,77 metri cubi de masă lemnoasă, cu o valoare de 4.561.740,9 lei, de pe o suprafață de cca. 504 ha terenuri forestiere situate în zonele montane arondate comunelor Arefu, Nucșoara și Lerești”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea