Omul de afaceri George Beucan, agățat în mafia alcoolemiilor

# Pentru a-și ajuta fiul să scape de un dosar, patronul Geoter Proiect a dat bani pentru ca valoarea recalculării alcoolemiei să fie sub limita de infracţiune

Pe 10 iulie, la Tribunalul Argeș s-a desfășurat un nou termen din dosarul „alcoolemiilor” în care sunt inculpați medicul legist Nicușor Stănculeț de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, Gheorghe Milandru, condamnat în 2012 pentru fapte asemănătoare, și mai mulți foști și actuali polițiști. Medicul Stănculeț este acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (patru acte materiale) și complicitate la favorizarea infractorului.

Procurorii susțin că medicul legist l-a ajutat pe Gheorghe Milandru să intre în posesia unor înscrisuri sau date nereale privind rezultatele alcoolemiei. În dosar sunt vizate fapte de coruptie cercetate încă din 2011.

 

Recalcularea alcoolemiei în cazul fiului lui Beucan a ieșit favorabilă

La ultimul termen al dosarului a fost audiat omul de afaceri George Beucan, patronul societății Geoter Proiect, dar și fiul său Victor Beucan. Nicușor Stănculeț a fost căutat de diverse cunoștințe în anul 2011 pentru a-i ajuta pe aceștia să rezolve unele probleme după ce ei sau apropiați ai acestora au fost prinși băuți la volan dorind să obțină o concentrație de alcool în sânge sub limita celei care constituie infracţiune.
Este și cazul lui George Beucan, unul dintre apropiații medicului în acea perioadă. Acesta a apelat la doctor după ce fiul său a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Nicușor Stănculeț i-a făcut legătura în schimb cu o altă persoană, Gheorghe Milandru,  pentru a-i ajuta. Despre acesta medicul spunea că „lăsa impresia că este un om bun la toate și că avea cunoștințe în ceea ce privește avocații și polițiștii”.
„În urmă cu 7 ani, fiul meu a fost cercetat pentru conducerea sub influența alcoolului. După ce am aflat de fapta pentru care a fost cercetat băiatul meu, eu am luat legătura cu dl doctor pentru a-l ajuta pe fiul meu să scape, iar dumnealui mi-a făcut legătura cu Milandru. (…) Gheorghe Milandru i-a spus fiului meu ce să declare și ce să facă la poliție. Mi-a cerut suma de 1.000 lei. Nu știu dacă suma era pentru el sau pentru alte persoane. A ieșit favorabil expertiza pentru fiul meu”, a precizat George Beucan, vizibil deranjat de situația în care a fost pus de fiul său.
De altfel, omul de afaceri a precizat judecătorului că în urma interceptărilor arătate de procurori „a trebuit să spună adevărul”.

Omul de afaceri și-a contrazis declarațiile date la DNA

De asemenea, procurorii DNA l-au interceptat pe George Beucan în timp ce vorbea cu medicul Stănculeț, acesta din urmă cerându-i ajutorul pentru realizarea unei lucrări de cadastru, cam în aceeași perioadă în care omul de afaceri apela la servicile sale pentru a-l scăpa pe fiul său. Trebuie menționat că firma Geoter Proiect se ocupă cu domeniul topografiei sau cadastrului.
Ca situația să devină și mai interesantă, audiat de procurorii DNA în 2016, George Beucan a precizat că a realizat lucrarea pentru doctor și că nu i-a luat bani acestuia pentru ea. Totuși, acesta a precizat că trebuie să verifice informația în arhiva societății sale. În schimb procurorii DNA nu au mai verificat nimic.
„A existat o discuție cu dl. doctor pentru a face o lucrare de cadastru însă nu am făcut-o. M-a sunat și mi-a spus că s-ar putea să aibă nevoie de o lucrare, ulterior perioadei în cauză. Nu a mai apelat apoi. Nu mai știu să precizez despre ce locație era vorba întrucât facem mii de lucrări, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice. (…) Am declarat inițial la DNA că am făcut lucrarea.  Așa cum mi-am amintit am spus. Nu știam dacă a fost sau nu făcută lucrarea.  Le-am spus procurorilor că trebuie să verific în registrele firmei ca să îmi dau seama exact. După ce am dat declarația la DNA am verificat în registru pentru a vedea ce s-a întâmplat, dar în urma verificării la firmă nu există vreo înregistrare a lucrării. Dacă era făcută, normal că era plătită, dar nu a fost făcută”, a precizat omul de afaceri. În schimb despre suma de doar 1.000 de lei pe care Milandru a cerut-o în cauză, George Beucan a precizat că: „Inculpatul mi-a spus că suma de 1.000 lei este una modică pentru că am fost recomandat de Nicușor Stănculeț”.

Avocatul lui Stănculeț, în timp ce înainta un act judecătorului: „Am făcut și treaba DNA-ului!”

Ion Grigoroiu, avocatul medicului Stănculeț a depus în dosar și un act din care reiese că lucrarea cu pricina a fost făcută în cele din urmă de către o firmă din Slatina, nicidecum de cea a lui Beucan.
De altfel, Ion Grigoroiu a fost ironic în momentul depunerii actului precizând că „am făcut și treaba procurorilor DNA”. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea