Rușinos! Două licee din Argeș - ZERO la Bacalaureat

# Liceele din Ștefănești și Stâlpeni s-au făcut de rușine

Două licee din Argeș au avut promovabilitate 0 la Examenul din Bacalaureat. Pe lista rușinii sunt Liceele din Ștefănești și Stâlpeni. Cele două licee din Argeș intră într-un top al rușinii. Deși profesorii primesc salarii, în clase sunt zeci de elevi, există condiții de pregătire, niciunul elev nu a reușit să treacă de Bacalaureat. În plus, și notele obținute au fost unele foarte mici.

La Stâlpeni, de ani buni, nimeni nu promovează

La Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni au fost înscrişi 36 de elevi pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. În săli au ajuns numai 24. Cei 24 curajoşi au clacat lamentabil şi nici măcar unul dintre aceştia nu a luat examenul.
”Acesta este adevărul, deși este dureros. Nu a promovat nimeni examenul de Bacalaureat, iar în ultimii ani, așa se cam întâmplă la noi... Avem totuși o mare problemă cu care ne confruntăm, și spun eu, aceasta este și cauza – elevii se angajează în ultimii doi ani de liceu și nu prea mai ajung la ore... Acum, se văd și rezultatele. Noi îi înțelegem, deoarece vor să facă un ban, vor să trăiască, însă pierd contactul cu școala și inclusiv nu pot promova acest examen important. Este păcate, deoarece, mai târziu vor realiza faptul că au nevoie de această diplomă de Bacalaureat”, spune Iulian-Petre Avram, director adjunct al Liceului din Stâlpeni.

Se vor oferi ore de meditație pentru doritori

Pentru ca liceul să spele această rușine a Examenului de Bacalaureat, în toată această perioadă de vară-toamnă, conducerea liceului a stabilit ca profesorii să ofere ore gratuite de meditație pentru elevii doritori.
”Îi așteptăm pe toți cei care doresc la școală, la pregătire. Deja am stabilit un calendar, am stabilit totul și cu profesorii. Sperăm ca elevii să înțeleagă în ultimul ceas ce șansă li se oferă. Sperăm să vină la aceste ore, să fie atenți, să se pregătească bine și să promoveze apoi examenul”, a mai spus directorul unității de învățământ.

Liceul din Ștefănești, orașul Brătienilor, zero la învățătură

Și la Ștefănești au fost mari probleme cu rezultatele la Bacalaureat. Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ştefăneşti a avut 20 de elevi înscriși pentru examenul de Bacalaureat, numai că unul singur s-a prezentat la examene. Acesta a picat Bacalaureatul chiar dacă a obţinut 6,60 la Limba şi Literatura Română. Curajosul elev a luat 1,75 la Matematică şi 2,20 la Fizică.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea