Magistratul piteștean Mirela Popescu rămâne șefa Secției penale a ICCJ

Decizii, extrem de importante, adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii miercuri, 4 iulie 2018, când a avut loc ședința Plenului, dar și ședința Secției pentru judecători, hotărârile adoptate de judecătorii și procurorii din CSM fiind extrem de importante. Una dintre soluțiile Secției pentru judecători viza prelungirea delegării în funcția de președinte al Secției penale a Înaltei Curți și Casație și Justiție a judecătoarei Mirela Sorina Popescu, începând cu data de 25 iulie 2018, până la ocuparea funcției, dar nu mai mult de 6 luni.
Totodată, Secția pentru judecători din CSM a suplimentat ordinea de zi, dispunând delegarea în funcția de președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți a judecătorului Ionel Barbă, începând cu dată de 10 iulie 2018, până la ocuparea funcției prin concurs. Decizia vine în contextul în care în prezent se desfășoară concursul pentru ocuparea funcției de președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți, în concurs fiind înscrise judecătoarele Corina Corbu și Eugenia Marin.
Mirela Sorina Popescu a activat, timp de 20 de ani, la instanțele din Argeș. Timp de trei ani și jumătate a fost președintele Curții de Apel Pitești. Mirela Sorina Popescu este cea care a decis arestarea fostului şef al DIICOT, Alina Bica. Ea a făcut parte din completul de cinci judecători care l-a condamnat pe George Becali, în dosarul „Portbagajul”, la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, magistratul l-a condamnat, alături de alte două colege, pe senatorul Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupţie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea