Argeșul va avea, după o pauză lungă, echipă de handbal masculin la seniori

# După trei ani, handbalul masculin renaște

Când nimeni nu mai credea, minunea s-a produs. Argeșul va avea după trei ani o echipă de handbal masculine la nivel de seniori. Aceasta va evolua în Divizia A și va fi susținută financiar de CSU Pitești. 2015-2016 a fost ultimul sezon în care Argeșul a avut echipă de seniori. Atunci, după numeroase nereguli semnalate și demonstrate la nivel de conducere -din punct de vedere al modului de administrare al bugetului, Consiliul Județean Argeș a oprit finanțarea, iar handbalul masculin la nivel de seniori s-a stins.

CSU Pitești salvează handbalul masculin argeșean

De atunci, au fost numeroase momente în care oamenii de handbal din județ au încercat să obțină sprijin financiar și să dea drumul la activitate. A fost însă imposibil, după situația în care s-a aflat HC Argeș - din punctul de vedere al administrării banilor publici.
Acum, CSU Pitești, clubul sportiv al Universității din Pitești, finanțat însă de Ministerul Educației și Cercetării, salvează situația și înființează secție de handbal masculin în cadrul clubului.
„Este adevărat, deși informația este prima data oferită cuiva. CSU Pitești, prin directorul Ion Mihăilă înființează secție de handbal masculine. Vom avea așadar după mulți ani, din nou formație. Aceasta va fi înscrisă în Divizia A, se va baza pe tineri, pe studenți, pe handbaliști ce provin de la formațiile din Argeș - care mai aveau echipe de junior. Încet-încet, activitatea se va dezvolta și sigur vor apărea și alți sponsori. Mă bucur să anunț acest lucru în premieră” - a spus Ghiocel Bejinariu (foto), președintele AJH Argeș.

Ce s-a întâmplat în trecut?

Argeșul a avut mereu tradiție la nivel de handbal. Fie că vorbim de cel masculin, fie că vorbim de cel feminin.  Rămânând în discuție cel masculin, Argeșul a avut foarte mulți ani, echipă la nivel de Liga Națională, iar la Pitești veneau să joace forțele handbalului românesc. În ultimii ani, echipa a retrogradat în Divizia A, aici unde a evoluat ani buni. Apoi, după ce consilierul județean pe atunci - Narcis Sofianu a semnalat numeroase lucruri ciudate din punctual de vedere al gestionării banilor ce veneau de la CJ Argeș, conducerea formației s-a schimbat, iar CJ-ul nu a mai oferit finanțare din care neregulilor descoperite. În acest fel, echipa de handbal masculin a dispărut…

Cine se va ocupa de formație?

Dacă nucleul de jucători este stabilit în linii mari - tineri studenți, foști handbaliști, juniori de la echipele din Argeș, și câteva achiziții, la nivel de bancă tehnică se caută soluții. Cel mai probabil, Alin Oprescu - fost jucător argeșean, actual antrenor de handbal, va fi principal la formație.
Acesta va fi sprijinit în activitate de directorul CSU Pitești - Ion Mihăilă, de principalul de la echipa de fete - Titel Răduță, și de Victor Neagu - și el tot antrenor la echipe de fete.
Bugetul inițial oferit de CSU Pitești va fi unul de existent pentru primul sezon, apoi așteptându-se și sponsori alături de formație.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea