„În ultimii trei ani, nu am avut comasări sau desființări de școli”

# Declară Mihaela Crișan (foto), inspector adjunct în cadrul IȘJ Argeș # Luptă pentru înscrierea la învățământul dual – toate locurile ocupate
Nici în acest an nu au existat în județul Argeș comasări sau desființări de școli. Această informație ne-a fost furnizată de inspectorul șolar general adjunct în cadrul IȘJ Argeș, Mihaela Crișan. „Am avut un plan școlar realist. Au existat cam atâția elevi cam câte clase au fost prevăzute în învățământul liceal clasa a IX-a. În ultimii trei ani nu am avut nici un fel de comasare sau desființare de școli”, a precizat inspectorul adjunct al IȘJ Argeș.
În acest an numărul de locuri prevăzute în Argeș pentru clasa a IX-a au fost 4004, fiind admiși 3.792 de candidați admiși. Au rămas 212 locuri libere pentru etapa din toamnă. În ceea ce privește înscrierea elevilor pe tipul de învățământ, situația este următoarea: „Pe învățământ vocațional am avut propuse în planul de școlarizare 448 de locuri. Au fost admiși 388 și avem 60 de locuri libere în etapa a doua. În învățământul profesional am avut prevăzute în planul de școlarizare 672 de locuri, au fost admiși 412, fiind 260 de locuri libere. În învățământul dual am avut 60 de locuri fiind ocupate toate. Învățământul special – am avut 12 locuri libere, au fost admiși 4 elevi. Locurile speciale pentru romi prevăzute în broșuri au fost 28, fiind ocupate 23 de elevi de etnie romă care s-au înscris pe locurile respective”, ne-a mai precizat Mihaela Crișan.

Învățământul dual, apreciat în Argeș

De departe, învățământul dual se bucură în Argeș de cel mai mare interes, toate locurile fiind ocupate. „Învățământul dual s-a bucurat de foarte mare interes. Toate locurile au fost ocupate imediat. Acest lucru poate da de gândit atât școlilor, dar mai ales agenților economici deoarece dânșii se implică foarte mult ca parte financiară. Venind în parteneriat cu școlile se vede că este foarte mare interes din  partea elevilor și a familiilor lor”, a mai explicat inspectorul adjunct. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea