Zilele comunei Băbana, un eveniment de excepție

De Sfântul Ilie, locuitorii comunei Băbana, în frunte cu edilul Bebe Ivan, au sărbătorit cea de-a XV-a ediție a zilelor localității. Festivitățile au început vineri seara, în imediata apropiere a localului Primăriei, de unde, flancată de steaguri tricolore, coloana de persoane s-a deplasat la biserica din apropiere. Acolo, toți, au fost întâmpinați de Fanfara județului, care a intonat câteva cântece patriotice. A urmat o slujbă de comemorare a eroilor din localitate căzuți pe câmpurile de luptă după care, împreună, președintele CJ Argeș, dar și primarul comunei, au aprins Flacăra Centenarului. Urmașii eroilor au primit din partea primarului si a conducerii C.J. Argeș diplome centenare, în semn de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor

Explozie de oficiali, toți veniți la invitația primarului Bebe Ivan

Explozie de oficiali. Densitate rar întâlnită la un asemenea eveniment. Și-au făcut simțită  prezența senatorul Șerban Valeca, președinte al PSD Argeș, președintele  Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, mulți consilieri județeni. Nu au lipsit prefectul Emilian Dragnea și nici subprefectul Adrian Bughiu. PNL –ul a fost reprezentat de președintele județean, Adrian Miuțescu, dar și de secunzii Gheorghe Alexei și Gelu Tofan. Nu au lipsit primari precum Ion Dumitru (Albota), Gheorghe Stanciu (Bascov) și Ion Gârleanu (Bogați).  Numeroși reprezentanți ai forurilor culturale, dar și șefi ai instituțiilor deconcentrate au ținut să fie prezenți. Alături de aceștia, mulți reprezentanți ai mediului de afaceri au completat o ”garnitură” absolut onorantă pentru evenimentul ce a avut loc la Băbana. Desigur, alături au fost consilierii locali și oameni importanți ai locului.
După partea oficială, desfășurată în curtea bisericii din Valea Caprei, ”ostilitățile” s-au mutat, la un deal distanță, în perimetrul târgului din localitate.
Ziua Comunei Băbana, ca în fiecare an, a venit cu multă voie bună în rândul cetățenilor, care s-au prezentat în număr mare la eveniment. Sute de localnici, dar și oameni din zonele limitrofe, au jucat, au cântat și s-au bucurat de o atmosferă destinsă. Grătarele au sfârâit, au curs râuri de bere, iar distracția a fost la ea acasă.
“Este a XV-a ediție a zilei localității. A fost o ambiție, o dorință ca oamenii să se strângă aici și să petreacă la Ziua Comunei Băbana. În primul an, au fost prezenți aproximativ 500 de oameni, în al doilea an, numărul s-a dublat, iar acum uitați câtă lume vine din toate comunele, chiar și din Pitești, dat fiind faptul că noi facem parte din zona metropolitană.”, a adăugat edilul Bebe Ivan.
În cadrul evenimentului, au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.  Nu au fost uitați nici elevii fruntași la învățătură și sport. În cele două zile (vineri și sâmbătă) ale petrecerii, pe scena amenajată în târg, au mai urcat Neluță Bucur, Daniela și Iulian Brezan, formația ”Rustik”. Sâmbătă, a fost organizată o seară de discotecă în aer liber, cu free-bar și masă oferite de primar. Totul a culminat cu un frumos foc de tabără, care a marcat sfârșitul unui eveniment la fel de frumos.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea