Loganul de Piteşti va fi fabricat şi de Nissan

# Japonezii de la Nissan vor produce o nouă variantă a Loganului pentru Rusia. Producătorul auto japonez Nissan Motor va produce o variantă a modelului  Logan pentru piaţa din Rusia, deoarece alianţa Nissan-Renault şi partenerul lor rus AvtoVAZ vor să ajungă la o cotă de piaţă de 40% în Rusia, scrie Bloomberg.
AvtoVAZ va începe în 2012 producerea primului vehicul bazat pe un design Logan şi ar putea începe în 2013 fabricarea de motoare pe benzină şi cutii de viteză pentru toţi cei trei parteneri, a anunţat Bruno Ancelin, directorul diviziei din Rusia a producătorului auto francez.
”Acesta va fi primul vehicul al Nissan bazat pe o platformă Logan”, a afirmat într-un interviu Ancelin.
Împreună, Renault, Nissan şi AvtoVAZ au ca obiectiv livrări de 1,6 milioane de vehicule în 2016 şi o cotă de piaţă de 40%, susţine directorul diviziei din Rusia a producătorului auto francez.
În prezent, Renault deţine 44,3% din partenerul său nipon, iar Nissan deţine 15% din acţiunile companiei franceze.
Alianţa Renault-Nissan a raportat o creştere cu 19,6% a vânzărilor în 2010, la 7,3 milioane de unităţi. Producătorul auto francez Renault a vândut anul trecut 2.625.796 vehicule, iar compania niponă Nissan a vândut 4.080.588 vehicule. Pe plan mondial cele două companii deţineau anul trecut o cotă de piaţă de 10,3%. Vânzările Renault pe plan mondial au crescut anul trecut cu 14%, iar vânzările Nissan, cu 21,5%     (Sursa: Money.ro).


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea