Tudorel Pieleanu, șeful IPJ Argeș: „Am considerat că pot face treabă mai bună în altă parte decât județul de unde sunt”

# Cecilia Tatia, liderul de Sindicat al poliţiştilor din Argeş, a venit cu un afiș la prezentarea noului șef al Inspectoratului: „Guvernanți! Ați distrus și decapitat Poliția Română!”
A fost o săptămână plină la IPJ Argeș, cu promovare venită prin plic, dictată de la centru. Numirea lui Tudorel Pieleanu la şefia Poliţiei Argeş a stârnit nemulţumiri în rândul mai multor poliţişti din judeţ. Noul şef al inspectoratului a fost asociat într-o societate cu ministrul de Interne Carmen Dan, cea care l-a delegat să ocupe funcţia de conducere. Este pentru prima oară după 1989 când în fruntea IPJ Argeş este numit un comandant din alt judeţ, Pieleanu venind din postura de adjunct al comandantului Poliţiei Teleorman.
Vineri, 20 iulie, comisarul șef Tudorel Pieleanu a susținut prima conferință de presă în județul Argeș. De asemenea, Tudorel Pieleanu a precizat că a venit la IPJ Argeș din dorința de a reclădi cultura organizațională într-o instituție de poliție.
„Am acceptat provocarea de a veni la IPJ Argeș cu speranța că voi reuși să demonstrez că munca de poliție este o profesie frumoasă și că dacă pui pasiune și dorință poți sa ai și rezultate. Eu vin cu dorința de a reclădi cultura organizațională într-o instituție de poliție. Nu vă ascund că de-a lungul experienței mele, peste tot în Poliția Română, cultura organizațională a acestei profesii a scăzut. Împreună cu acest colectiv din Argeș, la o primă evaluare, îmi dă speranța că putem să reclădim această cultură, este vorba despre atitudine pe care trebuie să  aibă polițistul și oamenii legii în relația cu cetățenii și cu societatea”, a precizat acesta.

„Firma în care am fost asociat cu doamna Carmen Dan n-a fost făcută să funcţioneze“

Pieleanu a răspuns, printre altele, şi criticilor legate de legăturile sale de prietenie cu ministrul de Interne Carmen Dan. „O cunosc pe doamna Carmen Dan dinainte să ajungă înalt funcţionar public. Familiile noastre se cunosc. Ideea asocierii cu doamna Carmen Dan în firma pe care am înfiinţat-o în 2011 a pornit şi de la acea relaţie de prietenie. Societatea nu a funcţionat însă niciun moment. Firma nu a fost făcută să funcţioneze”, a declarat Tudorel Pieleanu. Tudorel Pieleanu are o veche relaţie cu actualul ministru Carmen Dan. Între noiembrie 2011 şi martie 2014, cei doi au fost asociaţi la firma Way Storage SRL. Firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului cu domeniu de activitate în „activităţi ale bibliotecilor şi arhivelor“. Actualul ministru Carmen Dan a fost administrator al firmei Way Storage SRL între 28 noiembrie 2011 şi 11 iunie 2012, dată la care mandatul său de administrator a fost revocat. Locul său ca administrator a fost luat de Mariana Pieleanu, soţia lui Tudorel Pieleanu. Pe 25 martie 2014, Carmen Dan s-a retras din calitatea de asociat, cedând cele 25 de părţi sociale lui Tudorel Pieleanu, pentru suma de 250 lei. Două zile mai târziu, pe 27 martie 2014, şi Tudorel Pieleanu s-a retras din calitatea de asociat de la Way Storage SRL. În 2016, firma a fost lichidată şi radiată.

„Este o provocare frumoasă să demonstrez ceea ce sunt în stare să fac”

Comisarul-șef susține că șeful Poliției Române, Ioan Buda, a fost cel care i-a propus această variantă. De altfel, acesta a mai precizat că a cerut un termen de gândire înainte de decizia finală: ”Am închiriat deja un apartament în Pitești, iar dorința mea de a munci și a face lucrurile să funcționeze să fie totul corespunzător pentru toată lumea este. Inițial am avut o strângere de inimă, pentru că a trebuit să discut și cu familia, soția și băiatul meu. Am toată susținerea lor totală și m-am gândit că pentru mine este o provocare și este o provocare frumoasă să demonstrez ceea ce sunt în stare să fac, lucru pe care am considerat că îl voi face mai bine în altă parte decât județul de unde sunt.”, a mai declarat comisarul-șef Pieleanu.

Fostul șef interimar al IPJ Argeș s-a întors în funcția de adjunct

De altfel, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Florin Mocanu, şeful poliţiei oraşului Topoloveni, a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de maximum 6 luni, atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Odată cu numirea lui Tudorel Pieleanu în funcția de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisarul șef Gabriel Gherghe cel care deținea interimatul s-a reîntors și el în funcția de adjunct al șefului IPJ Argeș.

Cecilia Tatia, liderul SNPPC Argeș: „Se alege un polițist din Teleorman căruia îi trebuie cele șase luni de interimat doar să învețe județul”

Comisarul-şef Cecilia Tatia, liderul sindicatului poliţiştilor din Argeş, se declară revoltată de numirea unui comandant din alt judeţ în fruntea Poliţiei Argeş. Aceasta l-a așteptat în ziua conferinței de presă pe comisarul-șef Pieleanu cu un afiș pe care scria: „Guvernanți! Ați distrus și decapitat Poliția Română!”.
„Numirea unui ofiţer teleormănean la conducerea IPJ Argeş reprezintă o desconsiderare şi o umilinţă profesională a poliţiştilor argeşeni. Oare în tot judeţul Argeş nu s-a identificat niciun poliţist care să îndeplinească criteriile de selecţie pentru acest post de conducere? Numirea acestui ofiţer este una politică. (…)  În condițiile în care avem polițiști cu vechime, cu experiență pe toate segmentele poliției. Se alege un polițist din Teleorman căruia îi trebuie cele șase luni de interimat doar să învețe județul... Nu vin aici ca să mă revolt. Eu sunt ieșită din sistem și sunt pensionară. Colegii mei m-au solicitat să rămân să îi reprezint tocmai pentru a stopa abuzurile care s-au făcut, se fac și se vor face împotriva lor. Să știți că sunt abuzuri!”, a mai spus Cecilia Tatia. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea