Argeșul a mai pierdut un mare om

Balmuș Varlam, sau “Lamic” cum îi spuneau apropiații, a fost în primul rând un soț și un tată cum toată lumea și-ar dori. S-a născut la data de 6 octombrie 1934 în localitatea Cișmeaua Văruită din Basarabia. La vârsta de 10 ani, după un lung pelerinaj plin de peripeții, ca o consecință a evenimentelor istorice din acea perioadă, a ajuns și s-a stabilit împreună cu familia pe meleagurile argeșene.

A urmat liceul Brătianu din Pitesti, apoi cursurile Facultătii de Electrotehnică din cadrul Politehnicii București, fiind un elev și student strălucit de-a lungul întregii perioade de şcolarizare.
Cariera profesională a început-o la Electroprecizia Săcele din județul Brașov unde a fost deosebit de apreciat, chiar iubit de colegi si subalterni, mulți dintre ei urmâdu-l atunci când a revenit în Piteşti, odată cu înființarea fabricii de Motoare Electrice în 1967. Din punct de vedere profesional a avut o evoluție în continuă ascensiune, ocupând de-a lungul întregii cariere funcții de conducere, ca urmare a competenței și aptitudinilor de care a dat dovadă. Se poate spune că cea mai mare parte a perioadei de activitate a dedicat-o cu deosebită pasiune pentru construcția și evoluția constant pozitivă a Întreprinerii de Motoare Electrice, pe care a considerat-o ca pe o a doua familie. Ca o consecință a acestei pasiuni și a rezultatelor deosebite s-a bucurat de aprecierea tuturor colegilor, subalternilor, partenerilor, atât din țară cât și de peste hotare. În ultimii ani a ocupat funcția de Director General, încheindu-și activitatea profesională din poziția de consilier al noului acționariat al ANA IMEP. Nu putem să nu menționăm și cea de-a doua pasiune a vieții sale, vânătoarea, cadru în care a menținut și dezvoltat prietenii deosebit de frumoase, participând activ până în ultima clipă la activitățile Asociației de Vânători, în calitatea sa de membru de onoare al conducerii A.G.V.P.S. Argeș și în forurile naționale.
Pe primul plan însă a fost viața de familie, fiind deopotrivă un soț, tată, fiu, frate iubitor,  cu respect și grijă deosebită față de toți cei din jurul său. A fost nu numai un bun gospodar,  organizator ci și sprijin moral, un demn exemplu de urmat.
În toate acțiunile întreprinse a pus tot sufletul, cunoscând în aceeași măsură și satisfacția rezultatelor; nici planurile de viitor nu erau limitate, ba chiar considerabile ca amploare, motiv pentru care toți cei apropiati au fost nu doar surprinși ci și deosebit de afectați de dispariția neașteptată.
Balmuş Varlam s-a stins din viaţă joia trecută, pe data de 21 iulie. A fost înmormântat sâmbătă, 23 iulie la cimitirul Sfântul Gheorghe din Piteşti. La slujba ţinută la Biserica Maica Domnului au participat, alături de familia îndurerată,  sute de cunoscuţi, semn că Argeşul a mai pierdut una dintre valori.
Trecerea lui Balmuș Varlam în neființă este o pierdere de neînlocuit pentru întreaga familie dar și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea