Participanți din 11 țări - la turneul internațional de tenis în scaun rulant din Argeș

# Optimism și determinare la “Wheelchair Tennis Argeș Open”
Asociația „Primii pași spre performanță” condusă de sportivul Flavian Crăciun, în parteneriat cu Tenis Club AS și Federația Română de Tenis, va organiza cea de a II-a editie a Turneului Internațional “Wheelchair Tennis Argeș Open”. În perioada 2-5 august, Complexul Sportiv Star Arena din Bascov va găzdui o nouă ediție a turneului de tenis “BRD Argeș Open– Wheelchair Tenis”, eveniment aflat sub egida Federatiei Romane de Tenis și al Federatiei Internationale de Tenis. Competiția de tenis de câmp este destinată exclusiv sportivilor în fotolii rulante.

40 de sportivi din unsprezece țări

În acest an sunt așteptați în Argeș aproximativ 40 de sportivi din 11 țări care vor participa la trei categorii diferite de tenis. „Anul acesta avem trei categorii de jucători. Avem, în premieră, categoria de fete cu jucătoare din Olanda, Turcia și România. Avem si categoria Quads la care joc eu și alți jucători din Turcia, Grecia și România. La această categorie intru în turneu ca favorit 1. Respectiv categoria băieți unde vor participa 24 de jucători din țări precum Franța, Croația, Rusia, Egipt, Italia, Grecia,Turcia sau Israel. Vor fi pe lista de participanți, șase jucători din Top 100, la bărbați, cel mai bine clasat fiind locul 21 în lume, din Grecia, si locul 32 din Franța, un jucător care a câștigat de 3 ori Cupa Davis  cu echipa sa”, ne-a precizat Flavian Crăciun, sportiv aflat pe locul 47 în lume la categoria Quads.

Vizită pe Transfăgărășan și alte premii surpriză

Organizatorii au pregătit mai multe surprize jucătorilor prezenți la competiție. Aceștia vor vizita județul Argeș și principalele obiective ale sale, inclusiv Transfăgărășan-ul. Pe lângă premiile în bani, câștigătorii celor trei categori vor primi contracte pe un an cu o firmă de racordaje pentru rachete. De asemenea, Primăria Mioveni și DGASPC Argeș au pus la dispoziția participanților la turneu microbuze speciale adaptate persoanelor cu dizabilități. Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Bascov, AOA Argeș, Primăria Mioveni sau Consiliul Județean Argeș. Pe 5 august vor fi premiați câștigătorii turneului, iar pe 8 august începe turneul BRD Bucharest Wheelchair Tennis.
Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în 2017, tot la Bascov, și s-a dovedit a fi un real succes. La eveniment au participat 27 de jucători, din 7 țări. Finalele, atât la simplu cât și la dublu au fost câștigate de către reprezentanții Spaniei. Tenisul cu rotile a fost fondat în 1976, de catre fostul sportiv american Brad Parks. Sportul a luat amploare în anii 1980, atunci când Franța a devenit prima țară din Europa care a pus la punct un program specific de tenis pentru scaune cu rotile. Sportul si-a făcut oficial debutul  la Barcelona Paralympics, în 1992. Astăzi, tenisul cu rotile este unul dintre sporturile in scaun rulant cu cea mai rapidă creștere din lume.
Flavian Crăciun este un exemplu de ambiţie, voinţă şi determinare. La 31 de ani, imobilizat în scaunul cu rotile, acesta face tenis de performanţă fiind campion internaţional la tenis. Flavian se implică foarte mult în practicarea sportului de către persoanelor cu dizabilităţi, înfiinţând în acest sens o asociaţie care lupta pentru drepturile acestora. În prezent, Flavian Crăciun se află pe poziția 47 în tenisul mondial paralimpic la categoria QUAD. Are la activ peste 30 de turnee internaţionale şi, anul trecut, a câştigat aurul la Turneul Internaţional de Tennis Sirius Open Zagreb, din Croaţia.

Fii alături de sportivii cu dizabilități

Participanții înscriși la Turneul Internațional Wheelchair Tennis Arges Open, dedicat exclusiv persoanelor cu dezabilități sunt exemple de tenacitate, optimism si determinare. Acești tineri sportivi demni, frumoși, cu spirit de competiție sunt oameni care refuză să se înscrie în stereotipuri și se întrec într-o competiție sportivă care se supune acelorași reguli precum marile concursuri de tenis consacrate la nivel mondial.
Vino în perioada 2-5 august la Baza Sportivă Star din Bascov, încurajează sportivii cu dizabilități și fii alături de susținătorii acestei competiții naționale.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea