Lentoarea constructorilor amână reabilitarea piețelor din Trivale și din Găvana

Primăria Pitești are în desfășurare două investiții privind piețele din municipiu. Este vorba despre reabilitarea Pieței Găvana și a celei din Trivale, ambele având ca termen de execuție luna august. Doar că ceea ce este scris pe foaie nu coincide cu ceea ce este în teren, așa se face că lucrările vor întârzia. Iar vina aparține modului de lucru al constructorilor.

„Avem probleme inimaginabile cu Piața din Trivale”

Lucrarea de la Piața Trivale este realizată de asocierea dintre SC Zeus SA - SC Selca SA, contractul având o valoare de 3.268.257,97 lei inclusiv TVA. În ceea ce privește Piața Găvana, acolo proiectul este realizat de SC Apartamentul Sa cu subcontractant Lumida SRL, cu o valoare a contractului de 4.594.143. „Avem probleme inimaginabile cu piața din Trivale. Probleme mari și cu Piața din Găvana dar acolo suntem aproape de termen. Constructorii vin cu un număr de personal de 10 ori mai puțin de cât au nevoie. Am întâmpinat în Trivale probleme de proiectare și de execuție. Constructorul  vine cu 4-5 oameni la muncă acolo și am mai avut și problemele cu ploaia. Să vin doar cinci oameni când le trebuie o sută. Au probleme cu forța de muncă, eu ce pot să fac cu treaba asta? Drept urmare vom întârzia. Se cer bani suplimentari la proiect cu care nu suntem de acord. S-ar putea să sistăm lucrarea în Trivale că nu suntem de acord. Vom pune un cort închis, vom aduce sursă de apă ca să funcționeze piața provizoriu până când se termină lucrările, și în situația asta le vom da posibilitatea oamenilor să facă piață în aer liber așa cum e în Sibiu, cum e Târgoviște sau Vâlcea”, a precizat primarul Cornel Ionică.

„Vor fi foarte mari probleme cu posibilii operatori care să lucreze în investițiile publice”

De altfel, probleme au fost întâmpinate de Primăria Pitești și la licitațiile privind desemnarea unor operatori pentru asfaltarea străzilor din Pitești.
”Avem un număr de peste 20 de străzi care trebuiau realizate însă nu am un punct de vedere de la Consiliul Concurenței ca să desemnăm un operator să le execute. Vor fi foarte mari probleme cu posibilii operatori care să lucreze în investițiile publice”, a conchis edilul Piteștiului. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea