De anul acesta, Școala Lexford Castel și pentru elevii de gimnaziu

În luna septembrie a fiecărui an, există o zi de mare importantă spirituală – este ziua când, peste tot în țară, se deschid larg  porțile școlilor, iar inimile noastre vibrează de bucurie, de nerăbdare și de emoție. Este ziua revederii, a reîntâlnirii după o vacanță bine meritată, este emoția primei zile de școală, pentru preșcolarii de la grădiniță, bobocii din clasa pregătitoare, dar și pentru elevii de gimnaziu, clasa a V-a.
Începând cu anul școlar 2018-2019,  managerul unității școlare Lexford Castel, Cătălin Gherzan,  împreună cu cadrele didactice, vor deschide porțile școlii și pentru elevii de gimnaziu.
Această aripă  nou  înființată îi așteaptă pe elevi cu brațele deschise și cadre didactice temeinic pregătite. Pe lângă pregătirea profesională, cadrele didactice sunt deschise spre nou, asigurând elevilor un climat vesel și relaxat.
Sălile de clasă sunt dotate cu mijloace de învățământ moderne, școala dispune de laboratoare pentru limbi străine, chimie, biologie, istorie, informatică, lucru ce facilitează procesul de învățare. De asemenea, numărul elevilor înscriși în clasele gimnaziale este redus   (10 elevi), timpul alocat pentru fiecare în parte fiind mult mai mare, ceea ce asigură o reușită din punct de vedere educativ. Școala Gimnazială ”Lexford Castel”, și-a dezvoltat o schemă proprie de evaluare, ce diferențiază performanțele individuale și urmărește progresul elevilor. Părinții primesc rapoarte periodice de progres care conțin aprecieri ale cadrelor didactice cu privire la gradul în care au fost atinse obiectivele propuse la fiecare disciplină.
Un plus față de celelate școli îl reprezintă și faptul că elevii studiază limba engleză intensiv (5 ore pe săptămână), iar pe lângă programa specifică fiecărei clase, elevii beneficiind de pregătire în vederea obținerii certificatelor Cambridge pentru fiecare nivel.
Școală Gimnazială ”Lexford Castel” pune la dispoziția elevilor material și resurse de excepție, lucru pe care l-a apreciat și echipa ARACIP  la evaluarea din acest an, îmbinând în desfășurarea cursurilor metodele tradiționale de învățământ cu metodele moderne, menite să faciliteze procesul de învățare/ educative și să încurajeze curiozitatea și creșterea încrederii în forțele proprii.
Drept exemplu, în fiecare an,cu sprijinul domnului manager Cătălin Gherzan,  se oferă premii pentru rezultatele deosebite la învățătură, pentru  rezultate obținute la diverse concursri școlare și pentru participarea la  diverse activități și proiecte extrașcolare.
“Lexford Castel” este locul în care elevii se simt că acasă. Aici ei dispun de un cadru ambiental adecvat pentru formarea și dezvoltarea calităților și deprinderilor.
În conformitate cu programa emisă de Ministerul Educației, satisfacem  nevoia fiecărui elev de a se simți competitiv și de a deține și  utiliza informația, de a fi deschis spre schimbare și învățare, capabil să-și aleagă viitorul cel mai potrivit și să se  adapteze unei societăți dinamice, mereu în schimbare.

“Să înveți pentru ține, dar să știi pentru toți!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea