Mistreții și urșii, marile probleme de la Dâmbovicioara

Primarului comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, i s-a pus „pata” pe urșii și mistreții din comuna. El susține că fiarele sălbatice distrug gospodăriile și deranjează turiștii din localitatea pe care o conduce, iar autoritățile locale nu iau măsuri în acest sens.
„Tranzitează comuna Dâmbovicioara cel puțin 15 urși. Este o comisie care vine, sunt șapte persoane care vin să analizeze. În realitate analizează și le pune pe un tapet iar apoi după doua-trei săptămâni vine o decizie. Dar problema este că urșii intră în gospodării în totalitate. Au distrus grajduri și case. Pe defileul Dâmbovicioara unde tranzitează mii de turiști zilnic deja nu mai pot aceștia să lase nici mașina. Vin urșii grămadă pe mașini. Trăim într-o perioadă în care accentul s-a pus mai mult pe urși decât pe partea umană. La nivelul județului ați spus că s-a rezolvat favorabil problema pentru mistreți. La Dâmbovicioara, vă garantez,  sunt turme de mistreți. Câte 40-50 de mistreți. Cei de la fondul de vânătoare vin doar să mulgă în realitate, iau banii pe trofee și pe partea cealaltă nu îi interesează”, a precizat edilul la colegiul prefectural din luna iulie
Prefectul Emilian Dragnea i-a dat dreptate edilului și a spus că a luat legătura cu administratorul Fondului Cinergetic, dar nici până în acest moment nu a primit un răspuns privind o posibilă relocare a urșilor.
”Contractele trebuiesc adaptate la nivelul în care îl solicitați dumneavoastră astfel încât să crească nivelul de responsabilitate și intenție. Am vorbit de două săptămâni cu domnul administrator de la Fondul Cinergetic să facă documentație pentru relocarea urșilor. Nici până în ziua de azi nu au înregistrat documentația” a spus prefectul Emilian Dragnea.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea