Parteneriat între NIDEC și Primăria Ștefănești pentru învățământul dual

Rezultatele catastrofale de la Liceul „Dinu Brătianu”, instituție care a încheiat prima sesiune a bacalaureatului cu 0% promovabilitate, a făcut ca autoritățile locale să ia măsuri. Astfel, primarul Jenica Dumitru a propus agenților economici importanți din oraș crearea unui parteneriat pentru învățământul dual. Iar rezultatele au apărut imediat. Directorul General de la NIDEC a făcut o solicitare către Primărie și către conducerea liceului urmând ca cele trei părți să se întâlnească pentru a ajunge la o înțelegere. „Având în vedere lipsa de personal calificat în domniul industriei, precum și perspectiva dezvoltării fabricii noastre, vă rugăm să analizați posibilitatea încheierii unui parteneriat între firma noastră și instituția dumneavoastră în vederea angajării/formării de personal calificat care să poată veni în sprijinul nostru”, a precizat Rudolf Langerwisch, directorul general de la Nidec.
Primarul Jenica Dumitru susține că acest demers este unul binevenit. „Am zis să întăresc un pic  liceul și să îl transformăm într-o profesională ca să iasă copilul cu o meserie. Le-am propus agenților economici din oraș să creăm acest învățământ dual ca să ajutăm elevii și să îi pregătim pentru ceea ce ei au nevoie pentru că nu există oameni calificați. La propunerea mea, cei de la Nidec sunt interesați. Noi le venim în sprijin. O să am o întâlnire cu domnul director de la NIDEC împreună cu domnul director al liceului pe această temă. Ei sunt agentul economic numărul unu al orașului. O să intervenim și o să îi sprijinim”, a precizat edilul.
De-a lungul anilor, Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ştefăneşti a obţinut menţiune pe ţară şi locul I pe judeţ la concursurile de meserii. Prin înființarea învățământului dual se dorește și atragerea unui număr mai mare de elevi la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”.

40 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură vor fi premiați de Primăria Ștefănești

Majoritatea elevilor din Ștefănești cu rezultate școlare foarte bune aleg liceele din Pitești. Peste 40 de elevi din localitate urmează să fie premiați de primarul Jenica Dumitru, cel mai probabil în septembrie, pentru rezultatele extraordinare obținute în ultimul an școlar.
„Avem un număr de 40 elevi care au obținut rezultate excepționale. Aceștia au încheiat anul cu medii între 9,85 și 10. Avem 18 elevi care au terminat clasa cu media 10. Îi vom recompensa și noi pentru rezultatele deosebite obținute”, a precizat edilul.

Investiții în unitățile școlare din Ștefănești

De altfel, la Ștefănești continuă investițiile în învățământ.
„Am construit o grădiniță la Valea Mare care va fi dată în folosință în septembrie. De asemenea, toate școlile sunt în curs de reabilitare. Sunt lucrări  în timpul vacanței pentru pregătirea noului an școlar. Avem în vedere și realizarea de terenuri de sport. La ora actuală, În Ștefănești, nu există teren de sport în curtea unei școli. Avem un proiect  pe Gal și altul din buget propriu”, a mai precizat Jenica Dumitru.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea