Grevă generală în sport!

# CSM Pitești, DJST Argeș și CSN Bascov continuă greva!
Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului intenţionează să intre în grevă generală. Nemulţumiţi de salariile destul de mici pe care le primesc luna, cei peste 3500 de salariaţi din Sport si Tineret au anunţat prin vocea Sindicatului Național de Sport și Tineret că s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a întocmit şi un calendar al protestelor care se întinde pe mai multe zile. Vineri, timp de două ore, antrenorii şi personalul de la Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret din toată ţara, Cluburile Sportive Municipale şi Complexurile Sportive Naţionale au făcut o grevă de avertisment, după care pe 2 august vor organiza un miting de protest la sediul MTS. De acolo, sindicaliştii au anunţat că vor merge la Parlament şi la Guvern pentru a-şi spune nemulţumirile. Dacă guvernanţii nu vor rezolva revendicările sindicaliştilor, pe 8 august angajaţii din sport vor declanşa greva generală.

Sindicaliștii au stabilit un program

Joi, 2 august, între orele 10.00 – 12.00 MITING DE PROTEST la MTS. Vor participa 400 de persoane din Bucureşti şi din ţară. Protestul va fi urmat de un MARŞ spre Camera Deputaţilor şi Guvern – o parte dintre protestatarii vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările. În acest interval, salariaţii din teritoriu protestează în faţa propriilor instituţii.

Urmează greva generală

Sindicaliștii amenință chiar cu greva generală.
Miercuri, 8 august , GREVA GENERALĂ. Încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret pînă la soluţionarea revendicărilor.

CSM Pitești, DJST Argeș și CSN Bascov – implicate în protest

Protestul organizat de Sindicatul Național de Sport și Tineret are repercursiuni și în Argeș. CSM Pitești, DJST Argeș și CSN Bascov sunt instituțiile sportive în care s-a respectat și în care se va respecta programul de proteste.

Revendicările Sindicatului Național de Sport și Tineret

- egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, conform Deciziei CCR nr.794/2016;
- reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime);
plata muncii în zilele de sîmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare;
- acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional;
- acordarea sporurilor – aplicarea regulamentului de sporuri;
- egalizarea salariilor celor din federaţiile sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS;
- acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive nationale;
- suplimentarea numarului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante;
- prelungirea Contractului colectiv de muncă.

” Pe perioada grevei, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentînd cel puţin o treime din activitatea normală” – anunță Andy Nagy  – preşedinte Sindicatul Naţional Sport şi Tineret. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea