Actor de la Davila – implicat în campania USR

# Fără penali în funcții publice – 20.000 de semnături în Argeș

USR se apropie de finalul campaniei de strângeri de semnături pentru iniţiativa cetăţenească prin care cere Parlamentului să discute şi să adopte modificarea Constituţiei, în sensul în care în Legea fundamentală să fie prevăzut faptul că persoanele condamnate penal să nu poată deţine funcţii publice. Până acum, la nivelul județului nostru s-au adunat cele 20.000 de semnături necesare de județ.
În acest moment, membrii USR încearcă să îndeplinească un al doilea criteriu, adică să aibă cel puţin 20.000 de semnături în jumătate din judeţele ţării, adică 21 de judeţe.

În Argeș s-au adunat 20.000 de semnături

Potrivit datelor existente pe site-ul farapenali.ro, USR mai avea de strâns cel puţin 20.000 de semnături în Alba, Bacău, Hunedoara, Neamţ, Maramureş, Mureş, Suceava, Tulcea şi Vaslui.

Actor de la Davila – participant la acțiune

„Aceasta este lupta generației noastre. Străbunicii noștri au obținut independența pentru țara noastră, părinții noștri au trăit în comunist, iar lupta generației noastre este aceea de a ține România în Europa, iar această inițiativă – fără penali în funcții publice – este un mic pas în marea luptă” – a spus Gabriel Gheorghe, actor și scenarist la Teatrul Alexandru Davila.

Ce se va întâmpla apoi?

20 august este termenul maxim al celor de la USR, iar apoi se va merge cu datele la primării. De altfel, potrivit legii, competenţa privind controlul listelor revine primarilor sau funcţionarilor împuterniciţi în acest sens. Aceştia vor trebui să semneze la finalul fiecărui dosar că e în regulă. Apoi, dosarele cu semnături vor merge să fie înregistrate la Parlament, iar preşedintele primei Camere sesizate le va înainta Curţii Consitituţionale care are competenţa să verifice mai multe aspecte ale iniţiativei cetăţeneşti. După ce CCR spune că iniţiativa respectă cerinţele legale, iniţiativa cetăţenească va fi pusă în circuitul parlamentar, ca orice alt proiect legislativ. Însă, spre deosebire de un proiect legislativ comun, această iniţiativă trebuie să treacă de fiecare Cameră printr-un vot favorabil a cel puţin 2/3 dintre aleşi. Ulterior, dacă trece de Parlament, are loc şi organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, unde pentru validare e necesară o prezenţă de minim 30% plus unul din oamenii aflaţi pe liste. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea