Trei profesori de la licee cu zero absolvenți la bacalaureat au primit gradații de merit

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş s-au afişat, în iulie, rezultatele concursului pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2018. Din cele 293 de dosare depuse au fost aprobate pentru gradaţia de merit 238. Cele mai multe dosare aprobate au fost pentru învăţătoare - 48, educatoare - 28, personal didactic de conducere, îndrumare şi control -25, limba română - 21 şi matematică -14. Pentru un dascăl, obţinerea gradaţiei de merit îi aduce în plus la salariu 25% din salariul de bază.   
Printre profesorii care au primit gradație de merit se află și trei cadre didactice de la liceele din Argeș care au avut promovabilitate zero la examenul de bacalaureat -  Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ştefăneşti și  Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni.
Este vorba despre profesorul de matematică Aniela Scheianu de la Liceul Tehnologic  „I.C. Petrescu” Stâlpeni, profesorul de specialitatea socio-umane Geanina Moiceanu de la același liceu, respectiv Alice Raicea, profesor de discipline tehnologice de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ștefănești. De exemplu, în ceea ce o privește pe profesoara de matematică – probă obligatorie la bacalaureat pentru elevi în funcție de profil - comisia de evaluare a dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit i-a acordat acesteia un punctaj de 96,25 puncte, fiind clasată în primele 5 locuri ca punctaj la specialitatea – matematică.
Despre modul în care cei trei profesori au primit gradație de merit, deși liceele din Argeș la care predau au avut promovabilitate zero la examenul de bacalaureat din acest an, am discutat cu inspectorul general adjunct Eugenia Jianu, cea care a fost și președinta Comisiei de Evaluare a dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit. „Activitatea profesorilor a fost desfășurată pe parcursul ultimilor cinci ani fără a se lua în calcul anul școlar 2017-2018. Iar în criteriile privind acordarea gradației de merit personalului didactic pentru rata de promovabilitate se acordă doar 6 puncte dintr-un total de 110 puncte. Totul a fost făcut conform metodologiei. Cei trei profesori au luat punctaje mari și au obținut gradații de merit”, a precizat Eugenia Jianu, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Două licee din Argeș - zero la bacalaureat

La Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni au fost înscrişi în acest an 36 de elevi pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. În săli au ajuns numai 24, iar dintre aceștia nici măcar unul nu a luat examenul. În schimb, în 2017 au fost înscriși doar 21 de elevi, iar din aceștia 10 au promovat examenul de maturitate.
În schimb, în 2018, Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ştefăneşti a avut 20 de elevi înscriși pentru examenul de bacalaureat, numai că unul singur s-a prezentat la examene obținând 1,75 la Matematică, 2,20 la Fizică și 6,60 la Limba şi Literatura Română. De asemenea, în 2017, la liceul din Ștefănești au fost înscriși la examen tot 20 de elevi, iar trei din aceștia au obținut note de promovare. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea