Conducerea Direcției de Sport și Tineret are unele dintre cele mai mari salarii din sport

A fost grevă generală în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului la nivel de angajați. Greva s-a resimțit și la nivel de Argeș, aici unde activitatea a fost întreruptă la DJST Argeș, CSM Pitești, CS Pitești și CSN Bascov. Printre cei mai nemulțumiți angajați ai MTS la nivel de Argeș sunt cei de la DJST Argeș. Dacă ne uităm însă pe salarii, nu ar trebui să afirmăm acest lucru. Salariile conducerii Direcției sunt și de aproape 6.000 de lei, în condițiile în care în instituție nu se omoară deloc cu munca.

Lista salariilor din DJST Argeș

Cel mai mare salariu îl are directorul executiv – 5.940 lei. Apoi, directorul adjunct câștigă un salariu de 5.540 lei. Un consilier superior ajunge și la 4.752 lei, iar un expert sportiv ajunge la 3.800 lei. Șefii de serviciu au salarii de 3.863 lei.

Salarii mici pentru șofer, paznic, îngrijitoare și administrator

Într-adevăr, la DJST Argeș sunt și salarii mici, însă culmea, chiar pentru persoanele care au activitate în instituție. Șoferul, paznicul, administratorul și îngrijitoarea au salarii undeva la 1900 lei.

Liderul de Sindicat: „Nu se mai poate așa”

Liviu Popescu, șeful compartimentului de Resurse Umane al DJST, cel care este și lider de sindicat la DJST spune că așa nu se mai poate... „Salariile sunt foarte mici... Vorbim de salarii de 1900 de lei, deci oamenii ăștia rămân în mână cu puțin peste 1000 de lei. Au copii de întreținut acasă și nu poți face acest lucru în condițiile în care muncești 8 ore pe zi” – a spus Liviu Popescu.
Suntem total de acord cu ce a spus liderul de sindicat, însă doar în anumite situații. Salariile de 1.900 de lei sunt mici, dar ce facem însă cu cei care au peste 4.000 de lei salariu și chiar nu fac nimic pentru și în instituție? Este o întrebare la care cei de la DJST nu ne pot răspunde...

Au blocat activitățile sportive și de tineret

Deși greva a fost una generală, și la nivel de Argeș, la DJST Argeș s-au blocat acțiunile de sport și tineret. Însă, alte lucruri s-au făcut. „Am făcut doar ștatele pentru salarii. Nu am făcut nimic pentru activiățile de sport și tineret. Sala Sporturilor a fost închisă, iar copiii nu au mai putut merge în tabere” – a mai spus Popescu.
Lucruri asemănătoare s-au petrecut și la CSM Pitești Casa Studenților și CSN Bascov. Greva a fost una la nivel național, iar revendicările Sindicatului Național Sport și Tineret sunt: egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri, egalizarea salariilor celor din federaţiilor sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante şi prelungirea contractului colectiv de muncă. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea