Noul director adjunct de la DJST Argeş face, ca funcționar public, activitate politică, deși legea îi interzice

Prin plecarea lui Adrian Bughiu în funcţia de subprefect al Argeşului, funcţia de adjunct la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeş a fost preluată de Dan Oprea, funcționar în cadrul serviciului de achiziții. Dan Oprea, noul adjunct al DJST Argeş este de departe un mare fan ALDE, în special după ce a fost numit adjunct în instituţie. Dovadă stau prezenţele acestuia la evenimentele în care participă persoanele din conducerea ALDE Argeş (şi ne referim aici în special la zilele de comună), dar şi activitatea acestuia pe reţelele de socializare – aici unde noul adjunct de la DJST Argeş distribuie toate activităţile ALDE Argeş. Ţinând cont de faptul că Dan Oprea este funcţionar public, activitatea politică este strict interzisă, lucru ce ar trebuie să îl facă pe adjunctul de la DJST Argeş să fie de două ori mai atent înainte să acţioneze ca până acum.

Ce spune legea?

Privind codul de conduită al funcţionarului public, postările lui Dan Oprea de pe reţelele de socializare încalcă fundamental legea. Articolul 10 din Legea nr. 7/2004, face referire la următoarele interdicţii pentru funcţionarii publici: „în exercitarea funcţiei publice, funcţionarilor publici le este interzis:
a) să participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice;
b) să furnizeze sprijin logistic candidaţilor la funcţii de demnitate publică;
c) să colaboreze, în afara relaţiilor de serviciu, cu persoanele fizice sau juridice care fac donaţii ori sponsorizări partidelor politice;
d) să afişeze, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, însemne ori obiecte inscripţionate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidaţilor acestora”.

Achimescu: „Neavând experiență în funcția de conducere, probabil, nu a știut ce face”

Pe acest subiect am stat de vorbă și cu Laurențiu Achimescu, directorul DJST Argeș. „Conform legii un funcționar public poate să fie membru de partid, nu are voie să aibă funcție de conducere în partid, nu are voie să participe la manifestări politice, nu are voie să ia atitudine în mass-media legat de acest subiect. Am venit din concediu și să îți spun sincer nu am urmărit. Nu știu despre ce este vorba. ALDE l-a pus director adjunct și neavând experiența în funcție de conducere, probabil, nu a știut ce face. Iar aceste chestiuni  de care spuneți dvs. intră în contradicție cu statutul de funcționar public, mai ales pe un post de conducere”, a precizat Achimescu.

Dan Oprea spune că nu face activitate politică, însă postările îl contrazic

În schimb, Dan Oprea ne-a precizat că nu a fost scopul lui să facă activitate politică, ci doar să prezinte prietenilor săi de pe rețelele de socializare informații utile. Doar că unele informații fac referire exact la activitatea politică a ALDE, partidul care l-a susținut în funcție. „Pot să distribui informații de la oricine. În postările mele apar lideri politici de la toate partidele. Nu am distribuit pentru cineva anume. De exemplu, e an centenar și am distribuit activități legate de acest subiect. Nu am distribuit ce face ALDE sau alte partide. Săptămânile trecute, am fost la Bârla, la ziua comunei, din partea instituției, iar acolo primar este din partea PNL. Noi, ca instituție, cu primarul de la Bârla avem o comunicare bună. Nu m-am dus la acest eveniment din partea unui anumit partid. Nu fac campanie unui partid sau altul”, susține Dan Oprea, director adjunct la DJST Argeș.

Noua funcţie, bani în plus la salariu!

Noua funcţie a venit precum o mănuşă pentru Dan Oprea. Noul adjunct al DJST Argeş are un salariu mult mai mare. De la salariul de circa 3.000 de lei, atât cât avea înainte, Dan Oprea are acum undeva la 5.600 de lei brut.

A.I.; A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea