Colegiul Brătianu, încă în litigiu cu firma care i-a început reabilitarea

# Instanța a schimbat șase experți pentru întârzierea depunerii expertizelor

Deși au început în 2016, litigiile dintre firma care a început reabilitarea Colegiului Brătianu, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești dar și Colegiul amintit continuă, la Tribunalul Argeș. Ambele procese sunt în faza de expertize, și au termen pe data de 13 septembrie. Trebuie văzut, în acea zi, de pertea cui va fi ghinionul.

Șase experți schimbați în procesul FBS Holding și SPEP

Ambele procese s-au împotmolit din momentul în care au ajuns la etapa expertizelor. Instanțele chiar i-au amendat pe doi dintre experți, în procesul cu Colegiul, pentru întârzierea depunerii expertizelor. În al doilea litigiu, cel dintre FBS și SPEP, lucrurile stau chiar mai rău. S-au schimbat șase experți. Și este posibil ca, nici până în momentul de față, mult-așteptata expertiză să nu fi fost făcută. Fapt considerat exagerat chiar și de judecătorul cauzei, care, la ultima ședință, atenționează:
„Se emite adresă către expertul constructor Oprea Gabriel cu menţiunea că este al şaselea expert constructor desemnat în prezenta cauză, că pricina este foarte veche, precum şi faptul că instanţa solicită efectuarea cu prioritate a acestei lucrări şi în tandem cu expertul specialitatea contabilitate. Amână judecarea cauzei la 13.09.2018. Cu recurs odată cu fondul. Pronunţată în şedinţa publică de la 07 Iunie 2018, la Tribunalul Argeş – Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fisca”l, se arată în hotărârea instanței.
Lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding cere în instanță pretenții financiare în urma lucrărilor de la Brătianu și de la Blocul G1 din Războieni
Înfiinţată în 2004, firma de construcţii Internațional FBS Holding cu sediul social în Zalău, controlată de omul de afaceri Florin Bogdan SAS, “a prins” mai multe contracte cu diferite autorităţi locale din țară, printre ele numărându-se și cele din Argeș. Firma din Zalău a fost cea care a realizat în Pitești obiectivul „Reabilitare și modernizare bloc G1, Tronson A, cartier Războieni”, dar și încercarea nereușită de reabilitare și consolidare a Colegiului Național I. C. Brătianu. După ce a intrat în insolvenţă pe 1 septembrie 2016, ca urmare a propriei cereri, SP Insolv 2007 SPRL, lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding, a dat în judecată atât Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești privind achizițiile publice în ceea ce privește lucrarea de la blocul G1 din Războieni, cât și Colegiul Brătianu cerând pretenții financiare considerând că nu s-au plătit toate lucrările realizate.

La mijloc sunt pretenții de un sfert de million de lei

Conducerea Colegiului Național I. C. Brătianu a reziliat unilateral contractul cu firma din Zalău, la sfârșitul anului 2014, după ce a constatat că nu a fost respectat graficul de lucrări. În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș s-a admis realizarea de expertize pentru a se demonstra dacă cererea făcută de reclamant este justificată.
„În ianuarie 2014 a început executarea lucrărilor, iar eu am venit director în septembrie 2014, iar atunci erau deja începute. Sub asistența dirigintelui de șantier și a proiectantului am constatat, cu hârtiile pe masă, că lucrurile nu stau exact așa cum trebuie conform graficului de lucrări. Am înaintat adrese către firmă că există un procent foarte mic din execuția lucrărilor. Lucrările erau realizate undeva la 3% față de 35% cât trebuiau să fie la momentul respectiv. Am luat decizia de a rezilia contractul unilateral undeva în octombrie 2014. Avem dovada procesului verbal prin care dumnealor și-au asumat până la urmă această reziliere pentru că au semnat un proces verbal de predare a amplasamentului cu toată echipa. (…) Nici prin cap nu mi-a trecut că la doi ani de zile mă voi trezi cu o chemare în judecată. Vom merge la capăt cu procesul. Avem asistență juridică, un avocat angajat. Ei consideră că lucrările realizate de ei și neplătite de noi ca beneficiar sunt în valoare totală de 230.000 lei”, preciza Alina Manea, directoarea Colegiului Național I. C. Brătianu pentru Atitudine în Argeș la sfârșitul anului 2017.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea