Școala Gheorghe Gomoiu, din Călinești, și-a deschis porțile

# Corul Ars Nova, creație a regretatului dirijor, a susținut un mini-concert inaugural
Momente de o emoție aparte vineri, la inaugurarea Școlii Gheorghe Gomoiu din Călinești. Numeroși localnici și nu numai au ținut să fie prezenți la un astfel de început, în care și-au pus multe speranțe privind educația propriilor copii. În deschidere, preotul paroh, Cosmin Bologea, având alături pe părintele protopop Stelian Stan dar și pe preotul Cătălin Vâlnoiu, au oficiat slujba de sfințire a localului proaspăt renovat.

Corul Ars Nova a făcut să răsune noile săli de studiu, calitatea interpretării fiind una, ca de obicei, aparte. A fost timp și pentru elevii tineri ai școlii să își demonstreze aptitudinile, și au făcut-o încurajați de ropotele de aplauze ale celor prezenți
Școala este structurată în două secții:
1. Un after-school, care se adresează claselor 0-4, prin învățătoare cu experiență și cu rezultate remarcabile de-a lungul timpului. Nu lipsesc cursuri de engleză, ce se canalizează pe obținerea certificatului Cambridge, cursuri de actorie, centru de meditații la matematică, română, istorie și franceză.
2. Secția de muzică, manager – Sebi David

Elena Gomoiu, soția regretatului dirijor: ”Vă mulțumesc, tuturor, pentru faptul că ați acceptat și ați dorit să fiți alături de noi. Momentul de astăzi este unul plin de emoție, de sentimente amestecate, pentru că există atât tristețe, cât și bucurie. Sunt convinsă că, cel absent, ne privește de acolo, de undeva, și se bucură. Se bucură, pentru că promisiunea făcută de fiul lui, Sorin, cu doi ani în urmă, a devenit realitate. Se bucură că ne vede, pe noi toți, aici, adunați de propriul său spirit, adunați pentru a duce mai departe valorile în care a crezut întreaga viață.  Consider că, azi, deschidem un lăcaș de cultură. Această școală a apărut aici, la Călinești, dintr-o necesitate.  Este, poate, o inițiativă singulară în mediul rural. Își propune să promoveze anumite valori printr-un program educațional bine conturat, variat, să planteze în sufletele copiilor principii veritabile.  Vreau să mulțumesc, pentru munca și promisiunile îndeplinite, copiilor mei. Vreau să mulțumesc și acestor oameni minunați, membrilor corului Ars Nova, care au venit cu sufletul deschis să cinstească memoria dirijorului lor emblematic.”
Radu Titi, dirijorul corului Ars Nova: ”Prin prezența noastră dorim să aducem un pios omagiu celui ce a plecat dintre noi, Gheorghe Gomoiu. Acest cor, noi, îi vom prețui peren amintirea.  Noi, cei ce l-am cunoscut pe domnul profesor, cei ce am lucrat cu dânsul, transmitem, pe canale empatice, și celor mai tineri, respectul și prețuirea purtate unui om cu care am câștigat turnee, am editat discuri și am avut atâtea realizări.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea