Proiectele imobiliare ale lui Nicola Inquieto, răspândite în tot Piteștiul, bat pasul pe loc

# În șantierul de pe strada Negru Vodă poate să intre orice curios, iar la lucrarea de pe Țepeș Vodă există o junglă a nepăsării # Lista lucrărilor stabilite de italian pentru a fi realizate în 2018, dar blocate de anchetatori
Față de SC Daniela Construcții SRL, firma italianului Nicola Inquieto, s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. Acest lucru a contribuit în mod direct și la deschiderea procedurii de insolvență față de societatea în cauză, pe 12 iulie, la Tribunalul Specializat Argeș. Cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, Inquieto a fost extrădat, pe 31 mai, în Italia, fiind preluat prin intermediul Interpol de către autorităţile din acest stat. Așa se face că toate lucrările începute prin firmele sale au fost sistate până la dovedirea vinovăţiei sau nevinovăţiei acestuia.

Peste 7,3 milioane lei pentru lucrările curente, dar în locul lor cresc buruienile

Deși, pentru acest an, în conturile Daniela Construcții SRL se găseau peste 7,3 milioane lei pentru continuarea lucrărilor începute, ele bat pasul pe loc. În urma deschiderii procedurii de insolvență, Ioana Inquieto-Petrescu, soția italianului, a fost desemnată să reprezinte societatea. Aceasta a făcut mai multe referiri despre lucrările curente, în dosarul aflat la Tribunalul Specializat Argeș. „În contul societății este înregistrată suma de 7.363.735,95 lei, ce reprezintă producție în curs la următoarele:
- lucrare Negru Vodă – 1.127.973,66 lei
- lucrare G6 – 1.267.735,69 lei
- lucrare Țepeș Vodă – 47.482,3 lei
- lucrare Albota – 4.653,7 lei
- lucrare G8 – 708.332 lei
- lucrare piscină – 2.180.039,56 lei
- lucrare G4 + G5 – 768.710,63 lei
- lucrare G7 – 1.258.809 lei”, preciza Ioana Inquieto-Petrescu, în dosarul de insolvență de la instanță.

Pe strada Negru Vodă, la construcția italianului gardul de împrejmuire este distrus

Printre lucrările care urmau să fie începute sau finalizate de firma Daniela Construcții, în Pitești, se regăsesc, printre altele, cele aflate pe străzile Petre Ispirescu, Negru Vodă sau Țepeș Vodă. După ce lucrările au fost sistate de anchetatorii italieni, bunurile fiind puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, acestea se află într-o junglă a nepăsării. În șantierul de la lucrarea de pe strada Negru Vodă poate să intre în interiorul ei orice curios, gardul de împrejmuire fiind distrus tocmai la intrare. Deși lucrările au fost oprite de câteva luni, modul în care au fost lăsate materialele de construcție îți dă impresia că acolo încă se lucrează. Realitatea este că accesul spre șantier nu este blocat, materialele fiind lăsate la voia întâmplării, existând riscul dispariției acestora. Trebuie precizat că nu a fost observată nicio urmă de pază a obiectivului. În afișul postat la intrarea în lucrare este scris cu majuscule „șantier în lucru”, fiind menționat că autorizația de construire a fost emisă de Primăria Pitești pe 28 martie 2017, termenul de execuție al lucrării fiind de 24 de luni.

Proiect imobiliar… cu buruieni

În schimb, pe strada Țepeș Vodă, la terenul aflat în posesia italianului, buruienile au crescut cât casele vecinilor. Familia omului de afaceri a cumpărat o casă, a dărâmat-o cu gândul să construiască aici un imobil de locuințe colective, însă acum nu se mai face nimic. Pe teren a crescut o adevărată junglă, casă pentru târâtoare și rozătoare. Un adevărat focar de infecții ce a provocat și nemulțumirea vecinilor din zonă!
De asemenea, pe strada Petre Ispirescu, unde se găsesc mai multe proprietăți ale italianului, sunt în lucru și ale construcții realizate de Daniela Construcții SRL. Față de alte imobile, totuși acestea sunt protejate de ochii curioșilor.

Viceprimarul Apostoliceanu: „Noi nu avem ce să le facem”

Despre situația construcțiilor societății Daniela Construcții SRL, ținând cont că pentru realizarea acestor lucrări Primăria Pitești a emis autorizații de construire, am stat de vorbă și cu viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu.
„Ei au un termen de autorizație acolo. Așa rămân lucrările. Sunt puse sechestru de statul român, statul italian, nu știu exact. Cert este că noi nu avem ce să le facem. Sperăm că se rezolvă că astfel așa rămân”, a precizat viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

150 de persoane au achitat bani în avans pentru 193 de imobile

În acest moment circa 150 de persoane riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans către firma italianului. În această categorie intră persoanele care au făcut rate direct la dezvoltator.  Cei care au de încasat bani de la societatea amintită se vor înscrie la masa credală, pentru a-şi recupera sumele. În anexa ordinului de indisponibilizare, stabilit de anchetatori, sunt menționate 150 de persoane, pentru 193 imobile, ce au achitat diverse sume de bani cu titlul de avans către Daniela Construcții în vederea achiziționarii de imobile.
„Societatea noastră deține în patrimoniu active constând în terenuri în valoare de  3.327.053,93 lei și construcții reprezentând apartamente, garsoniere, garaje în valoare de 12.905.856,18 lei ce au fost valorificate cu plata în rate la un număr de 150 de persoane. Contractele de vânzare/cumpărare sunt executate în proporție de 46-50% din valoare, plata prețului urmând a se face în rate conform prevederilor din contractele ce au fost asumate în parte”, mai arată Ioana Inquieto-Petrescu, în dosarul de la Tribunalul Specializat Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea