Începe apelul dosarului în care Pendiuc este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu

Pe rolul Curții de Apel Pitești a fost înscris, cu un prim termen 05.11.2008, dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, iar șeful ADP Pitești, Mircea Braniște, pentru abuz în serviciu.
La Tribunalul Argeș s-a judecat, între anii 2017-2018,  dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, era  acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. „Suprafața de teren respectivă (506,6 m2 – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum și dintr-un spațiu cu vegetație aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuința unei persoane cu funcție de conducere în cadrul primăriei Pitești (n. red. fosta secretară a primarului – Carmen Lis)”, arată procurorii DNA.
În cauză, Administrația Domeniului Public Pitești s-a constituit persoană vătămată și parte civilă cu suma de 27.747 lei, sumă ce a fost achitată integral de directorul Mircea Braniște.

Pendiuc și Braniște, achitați. DNA și Direcția Silvică au făcut apel

În data de 28 iunie a.c., a venit surpriza. Instanța de fond i-a achitat atât pe fostul primar, cât și pe Mircea Braniște. Mai mult, celui din urmă i s-a dispus și restituirea sumei considerată prejudiciu, sumă pe care Braniște o achitase. Atât DNA, cât și Regia Națională a Pădurilor prin Direcția Silvică Argeș, au formulat apel. Așa încât, pe data de 5 noiembrie, la Curtea de Apel, cei doi mai sus menționați trebuie să-și probeze, din nou, nevinovăția.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea