SC Termoficare 2000 SA nu mai face debranșări

# Persoanele debranșate au, în continuare, obligații legale față de furnizorul de energie termică
SC Termoficare 2000 S.A. anunță că solicitările pentru deconectările individuale ale spațiilor de locuit sau condominii cu altă destinație, situate în imobile de tip bloc-condominii racordate la sistemul centralizat cu energie termică, s-au încheiat la data de 14 august 2018. Factura se emite în baza Ordinului ANRSC 483/2008, repartizarea energiei termice trebuind să se facă cu respectarea prevederilor art.12, alin. (2) lit.b) din Ordinul ANRSC nr. 483/2008, prevederi prevăzute şi în contractul de furnizare încheiat între Termo Calor Confort SA şi beneficiar, consumatorul final.

Vă aducem la cunoștință că proprietarii spaţiilor debranşate de la sistemul centralizat de energie termică vor plăti energie termică pentru coloanele de distribuţie/încălzire ce traversează locuința, precum şi pentru cea aferentă suprafeţelor echivalente termic, părţi comune, conform urmăroarelor prevederi legle:

„Art. 12.b) în cazul în care nu sunt montate repartitoare de costuri, sunt deconectări de la instalaţia interioară de distribuţie a energiei termice sau/şi sunt operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în condominiu, cantitatea de energie termică pentru încălzire consumată în spaţiile comune se calculează proporţional cu raportul dintre suprafaţa echivalentă termic a corpurilor de încălzire montate în spaţiile comune luată împreună cu cea a conductelor reţelei interioare de distribuţie şi încălzire ce traversează spaţiile comune şi suprafaţa echivalentă termic totală din condominiu. Suprafaţa echivalentă termic totală însumează suprafaţa echivalentă termic a tuturor corpurilor de încălzire racordate la instalaţia interioară de distribuţie a energiei termice şi cea a tuturor conductelor reţelei interioare de distribuţie şi încălzire.
Cantitatea de energie termică consumată în proprietatea fiecărui consumator este proporţională cu:
1. suprafaţa utilă a spaţiului cu destinaţie de locuinţă.
3. suprafaţa echivalentă termic a coloanelor de încălzire şi de distribuţie ce traversează spaţiile cu destinaţie de locuinţă, pentru proprietarii care sunt deconectaţi;

Ţinând cont de cele relatate mai sus, toţi proprietarii dintr-un condominiu sunt obligați să achite o anumită sumă pentru coloanele de încălzire şi distribuţie (dacă sunt izolate suma se reduce), rămase în locaţia respectivă şi conform cotei indivize din cantitatea de energie termică consumată în spaţiile comune (toate corpurile de încălzire şi conductele de distribuţie şi încălzire – subsol, uscătorie, casa scării, etc).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea