Fostul polițist Dănuț Dinu despre șeful IPJ Argeș: ”Se urmărește numirea lui Tudorel Pieleanu în gradul de chestor”

După ce a fost numit din Teleorman la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Tudorel Pieleanu a ajuns subiect de glume și în Consiliul Local Pitești.
După ce primarul Cornel Ionică a spus că l-a invitat pe șeful Poliției Argeș la comisia de circulație a orașului, pentru a discuta câteva propuneri pentru fluidizarea traficului, consilierul local independent Dănuț Dinu a avut o replică memorabilă. Comisar șef și fost purtător de cuvânt al IPJ Argeș, Dănuț Dinu, acum la pensie, și-a arătat pe față nemulțumirea că instituția la care a lucrat a ajuns să fie condusă de cineva din Teleorman.

 

”Nu știu dacă (n.r. Pieleanu) știe unde e Primăria Pitești!”, a spus Dinu în ședința Consiliului Local din 23 august, provocând amuzament în rândul colegilor consilieri, inclusiv a celor din partea PSD. Întrebat la sfârșitul ședinței, dacă aducerea comisarului-șef Pieleanu în fruntea IPJ Argeș l-a deranjat, Dănuț Dinu nu a stat prea mult pe gânduri și a răspuns afirmativ precizând că Argeșul are foarte mulți polițiști care pot să ocupe funcția de inspector-șef și că nu era cazul să fie adus cineva din alt județ pentru această funcție. Pe de altă parte, fostul polițist atrage atenția că numirea acestuia a avut ca substrat avansarea în gradul de chestor de poliţie. ”În Argeș se poate numi chestor de poliție. Se urmărește numirea acestuia în gradul de chestor”, a precizat Dănuț Dinu, actual consilier local.

Și liderul sindicatului poliţiştilor din Argeş, nemulțumit de șeful din Teleorman

De asemenea, comisarul-şef Cecilia Tatia, liderul sindicatului poliţiştilor din Argeş, s-a declarat și ea revoltată de numirea unui inspector șef din alt judeţ în fruntea Poliţiei Argeş.  ”Numirea unui ofiţer teleormănean la conducerea IPJ Argeş reprezintă o desconsiderare şi o umilinţă profesională a poliţiştilor argeşeni. Oare în tot judeţul Argeş nu s-a identificat niciun poliţist care să îndeplinească criteriile de selecţie pentru acest post de conducere? Numirea acestui ofiţer este una politică”, preciza Tatia în momentul numirii lui Pieleanu la conducerea IPJ Argeș.
La aproximativ o lună de la împuternicirea comisarului şef Pieleanu, Inspectoratul General al Poliţiei Române a scos la concurs postul de șef la IPJ Argeș. La concurs s-a înscris atât actualul comandant Tudorel Pieleanu, cât și adjunctul său Gabriel Gherghe, urmând ca cei doi să susțină interviul pe 12 septembrie.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea