Procesul preşedintelui Constantin Nicolescu se va desfăşura în altă localitate

# Soluţia va fi dată de instanţă pe data de 24 august. Procesul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost suspendat la cererea DNA. Decizia a fost luată miercurea trecută de instanţa supremă, în urma cererii procurorilor de a muta dosarul la alt tribunal.
Procurorii DNA s-au temut de faptul că, prin notorietatea sa, preşedintele CJ Argeş ar putea influenţa în favoarea sa deciziile pe care magistraţii Tribunalul Argeş le-ar putea lua în procesul în care apare inculpat, fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie. De asemenea, procurorii DNA au solicitat colegilor de la ÎCCJ suspendarea acestui proces pe motiv că la Argeş s-ar putea pune şi presiuni politice.
Constantin Nicolescu a fost arestat în ianuarie pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit peste 60 de mii de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene, mai multe şcoli din judeţ fiind renovate cu bani europeni în baza unor acte false.
„La data de 6 noiembrie 2008, D.N.A. s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la nivelul Consiliului Judeţean Argeş s-au accesat fonduri PHARE pentru reabilitarea a patru instituţii de învăţământ care ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie - mai şi iulie - august 2005, cu încălcarea prevederilor legale. În cauză, urmare acestei sesizări, a fost constituit dosarul penal ", se arată în rechizitoriul înaintat de procurori la Tribunalul Argeş.

Al doilea dosar penal

Un al doilea dosar penal a fost deschis pe numele lui Constantin Nicolescu după ce procurorii s-au sesizat din oficiu, pe 2 aprilie 2009, cu privire la faptul că, în calitate de preşedinte al CJ Argeş, acesta ar fi favorizat şi înlesnit "mai multor firme deţinute de persoane apropiate, de membri ai familiei sau afini" obţinerea unor contracte de modernizare a unor unităţi de învăţământ sau a altor obiective de infrastructură.
Cauzele care îl priveau pe Constantin Nicolescu au fost reunite pe 22 septembrie 2010, iar pe 24 ianuarie 2011 s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva preşedintelui CJ Argeş şi a celorlalti inculpaţi.
Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale CE, luare de mită, toate în formă continuată, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.
În acelaşi dosar au mai trimişi în judecată Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, pentru dare de mită în formă continuată, precum şi Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung Muscel şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.
De asemenea, au fost deferiţi jusţitiei Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC ZEUS SA Piteşti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier.     L.G.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea