Recuperare rapidă și rezultate estetice deosebite la tratarea varicelor prin radiofrecvență la Muntenia Hospital. Acum cu 15% reducere

Muntenia Hospital din Pitești a achiziționat, de curând, un echipament performant pentru tratarea minim-invazivă a varicelor și a insuficienței venoase cronice prin ablație endovenoasă cu radiofrecvență. Până la 31 octombrie, puteți beneficia de o reducere de 15% pentru tratamentul cu radiofrecvență efectuat de dr. Claudiu Chivu, medic primar chirurgie cardiovasculară la Muntenia Hospital.
„Piteștencele și piteștenii  se pot bucură de picioare frumoase și sănătoase, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la București pentru a se trata!
Avem medici de excepție, avem tratamente și tehnologie de ultimă oră, așa că nu mă feresc să afirm că suntem lideri regionali în tratamentul minim-invaziv al multor afecțiuni”, ne-a declarat directorul general al Muntenia Hospital, Dan Constantinescu. 
În absența unui tratament corespunzător, varicele încep să se manifeste prin oboseală, durere și umflarea piciorului afectat. De aici simptomele se pot agrava, ajungând până la schimbarea culorii și texturii pielii, apariția cheagurilor de sânge, sângerarea spontană și ulcerele de stază ale piciorului – manifestări foarte dificil de tratat.
Ablația endovenoasă cu radiofrecvență este un tratament minim-invaziv ce vizează vena safenă a piciorului, care este principala venă superficială asociată cu varicele. „În cadrul procedurii, cateterul (un tub subțire și flexibil) este introdus în vena safenă printr-o mică incizie, peretele venos fiind „atacat” cu radiofrecvență pe întreagă să lungime. Astfel, vena safenă se închide, ceea ce are ca efect retragerea varicelor”, explică dr. Claudiu Chivu.
Noul dispozitiv medical crește precizia cu care chirurgul efectuează acest tip de tratament. „Cateterul ClosureFast încălzește un segment al venei pe o durată de numai 20 de secunde. Căldura  emanată duce la formarea unui “sigiliu” care închide vena vizată. Mecanismul de control monitorizează în timp real temperatura, reglând automat puterea aplicată în scop terapeutic. Procedura în sine durează circa 45-60 minute, iar marea majoritate a pacienților petrec numai   2-3 ore în spital din cauza procedurilor obișnuite pre- și post-tratament.”
Procedura este sigură și nu ridică probleme de sănătate. „Piciorul are două sisteme vasculare, unul de profunzime și altul de suprafață. Între cele două sisteme există numeroase conexiuni ce asigură normalitatea circulației sanguine. Atunci când tratăm varicele, care țîn de sistemul superficial, fluxul sanguin este redirectat spre sistemul profund, fără că piciorul să fie afectat în vreun fel”, ne asigură dr. Chivu.
Perioada de recuperare este relativ scurtă. Pacientul este încurajat să  înceapă să se deplaseze imediat după încheierea procedurii, cu condiția să evite timp de 2-3 săptămâni orice efort considerabil care implică picioarele. Perioada este necesară atât pentru vindecare, cât și pentru a preveni redeschiderea venelor tratate.
Rezultatele ablației endovenoase cu radiofrecvență se văd rapid. La circa o săptămână de la efectuarea tratamentului, pacientul începe să observe o scădere a proeminenței varicelor. Până la retragerea completă pot trece săptămâni sau luni. Unii pacienți pot avea nevoie de proceduri suplimentare, precum scleroterapia.
Față de chirurgia tradițională, ablația endovenoasă  oferă risc mai scăzut de complicații. „În chirurgia clasică se practică stripping-ul, prin care vena safenă este îndepărtată integral, prin incizii mari și cu rezultate mai puțîn cosmetice. Spre deosebire de această abordare, ablația endovenoasa permite eliminarea refluxului venei safene, fără a recurge la astfel de incizii. Procedura este bine tolerată de pacienți, obțînându-se în același timp și rezultate superioare din punct de vedere estetic."
Dr. Chivu ne atrage totuși atenția că „varicele sunt rezultatul unei boli progresive. Noi putem trata venele problematice acum, dar nu putem garanta 100% că, în timp, varicele nu vor reapărea. Evoluția lor depinde atât de zestrea genetică a individului, cât și de stilul său de viață”.

Vă puteți programa la un consult medical în vederea tratării varicelor la Muntenia Hospital online, apelând Call Center la 0248 948, sau la Recepția Muntenia Hospital, Stradă Pictor N. Grigorescu, nr. 2A, Pitești (lângă Expo Parc).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea