Lucrări de anvergură în Albota

# ”Dacă ar fi să tai o panglică la fiecare inaugurare, mi-ar trebui un mosor întreg...”, declară primarul Ion Dumitru
La Albota, se muncește la foc continuu. Școala din Centru este în renovare, iar în întreaga localitate se execută lucrări de asfaltare, construcție de poduri, gabioane și rigole. Edilul șef, Ion Dumitru, supraveghează îndeaproape toate aceste construcții, care se întind pe întreg arealul comunei. În momentul de față, aproape toți locuitorii beneficiază de rețele de apă, gaze, canalizare, asfalt și iluminat public. Adică de condiții de oraș, dar cu avantajele traiului rural. Datorită acestora, în Albota, în momentul de față, se construiesc sute de vile.

Primarul Ion Dumitru: ”Școala din centru va fi gata la anul, iar revenirea copiilor aici se va face într-o instituție dotată la standarde europene”.

Ion Dumitru: ”A fost un an greu, extraordinar de greu, aș putea spune, atât pentru mine cât și pentru administrația locală, pentru că suntem puțini. Dar și rezultatele se văd, oamenii sunt mulțumiți. Dacă ar fi să tai o panglică la fiecare inaugurare, mi-ar trebui un mosor întreg... După cum ați văzut, la școală se muncește din greu. Se lucrează la foc continuu. Am știut, de la început, că fondurile alocate prin PNDL sunt insuficiente pentru toate proiectele. Așa că, s-a aplicat regula primului venit. E drept, este un an de sacrificiu, copiii de aici vor și relocați la Școala din Mareș.  O să fie un pic mai delicat, avem mijloace de transport, însă vor și și ceva dificultăți. Oamenii, însă, vor înțelege rostul unui an de sacrificiu, iar revenirea copiilor aici se va face într-o instituție dotată la standarde europene. Noi ne-am străduit, de fapt, să o terminăm în vacanța școlară, însă lucrurile stăteau ceva mai problematic decât ne-am calculat, este vorba de refacerea completă a sute de metri pătrați de acoperiș, instalații, etc., lucrări care consumă foarte mult timp.”
Investiția, finanțată prin PNDL, se ridică la 30 de miliarde de lei vechi. Finanțarea astfel câștigată, scutește bugetul comunei de un efort considerabil, spunând, totodată, multe despre echipa de aici, despre eforturile de a închega un dosar de finanțare care să obțină punctaj superior.

Se asfaltează ultimele 13 străzi din comună. Proiect uriaș...

În momentul de față, toată localitatea este un șantier. Sute de oameni, fără exagerare, lucrează, concomitent, la asfaltarea ultimelor 13 străzi rămase, la cimentarea șanțurilor, rigolelor, construcția de poduri pentru accesul la fiecare gospodărie. Lungimea tronsoanelor însumează 7 kilometri, ceea ce înseamnă enorm. Și mai înseamnă că, după finalizare, toată populația comunei va avea asfalt.
Ion Dumitru: ”Dacă tot sunt fonduri, de tot felul, trebuie să ne chinuim să le accesăm. Eu, spre București, plec la 5 dimineața, ca să fiu sigur că nu intervine vreun blocaj în trafic. La Ministere ești tratat și după modul în care ești perceput: serios și punctual, sau... Vă imaginați, acolo se adună primari din toată țara, mai serioși, mai puțin serioși... Cu proiectul acesta, terminăm asfaltarea în comună. Banii sunt tot din PNDL II, proiectul s-a scos la licitație cu 60 de miliarde lei vechi și a fost adjudecat cu 47. Acum, împreună cu colegii din județ, încercăm să redistribuim banii care au rămas din aceste economii, tot în Argeș. Dar aici deja este o altă problemă...”
În Albota se construiește de zor. Apropierea de Pitești, dar și aceste eforturi, de a duce absolut toate utilitățile la poarta omului, au făcut comuna foarte căutată de cei care vor și spațiu, dar și confort. Felicitări! Nu este peste tot așa. Spre exemplu, în Călinești, pe unele porțiuni ale Șoselei Naționale, gazele abia au venit, iar de canalizare... aceasta nu există  deloc, nicăieri!


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea