S-au turnat primii piloni la podul de peste pârâul Slănic din Aninoasa

Anul trecut a fost propus spre finanțare prin Programului Național de Dezvoltare Locală obiectivul „Pod trecere peste pârâul Slănic, în punctul vad Broșteni, ce asigură legătură la școala Gimnazială Broșteni” din comuna Aninoasa. Lucrarea a fost scoasă la licitație, constructorul fiind desemnat ca fiind asocierea dintre SC Cipa SPA și SC Carina & Flori SRL. În acest moment, au fost deja realizați primii piloni ai podului.
Caracteristicile principale ale podului sunt: lungime: 42,65 m; lățime - parte carosabila: 7 m; lățime - utilă trotuare: 2 x 1,5 m; lățime - totală pod: 11,5 m; tip fundație: fundații indirecte- coloane forate d=1.08 m.
„S-au turnat primii piloni la podul de pe Valea Siliștei. Eu un proiect realizat prin PNDL, cu o valoare de 4,6 milioane lei. Este o lucrare foarte importantă pentru noi. Înainte, aici, traversarea era un pericol pentru copii”, a precizat primarul comunei Aninoasa, Ștefan Benonie (foto).
De altfel, în comuna Aninoasa în această perioadă se desfășoară și alte lucrări importante atât la unitățile școlare din comună, cât și la infrastructură. „Avem un proiect aproape de final: introducerea apei în satul Slănic. Proiectul privind școala și grădinița din localitate urmează a fi scos la licitație. De asemenea, mai avem o lucrare de asfaltare a unui drum pe o suprafață de 4,5 km, pe fonduri europene. Vom avea și alte proiecte”, a mai adăugat edilul Ștefan Benonie .L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea