Omul de afaceri Daniel Otobîcu a încercat să păcălească poliția într-un dosar penal

# S-a ales cu două acuzații de instigare la mărturie mincinoasă și o infracțiune de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, trece printr-o situație mai delicată după ce, de curând, a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni, după ce a fost anchetat într-un dosar penal întocmit de polițiștii din Mioveni pentru că s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a încercat să ducă în eroare organele de poliție stabilind împreună cu doi prieteni să declare lucruri care să-l scoată „basma curată”.

Polițiștii nu au putut fi păcăliți, iar Daniel Otobîcu s-a ales cu un dosar penal fiind acuzat de refuzul unui conducător auto pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere și de a se supune preluării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, dar și pentru două infracțiuni de instigare la mărturie mincinoasă.

A șicanat un alt conducător auto în trafic

Totul a început pe 7 decembrie 2016 când organele de poliție au fost sesizate, în jurul orei 3.00 dimineața, cu privire la faptul că un șofer a șicanat în trafic un alt conducător auto și că nu respectă regulile de circulație în trafic, mergând chiar pe contrasens. Aburii lui Bacchus i-ar fi controlat manifestările lui Otobîcu, care pe lângă că s-ar fi urcat băut la volan, a șicanat în trafic și un alt șofer. Celălalt conducător auto, precaut, a sunat la 112 și a anunțat comportamentul agresiv al șoferului. În timp ce acesta tocmai cobora din mașină în fața locuinței sale, polițiștii l-au oprit pe Otobîcu, simțind imediat mirosul de alcool, iar omul de afaceri a fost invitat, alături de martorul care semnalizase comportamentul necorespunzător în trafic, la sediul Poliției Mioveni. Patronul argeșean a refuzat categoric testarea, recoltarea de probe biologice, dar și să semneze procesul-verbal de contravenție precizând că nu a fost el l-a volan.

Prima variantă: a fost adus acasă de nepotul său, iar mașina sa de o cunoștință

A urmat un scenariu al unei piese de teatru ieftine. După două luni de la eveniment, când  polițiștii i-au adus la cunoștință lui Otobîcu acuzațiile, acesta a ales să facă mai multe declarații ca să își arate „nevinovăția”. Conform primei variante a lui Otobîcu, în ziua cu pricina el nu s-ar fi aflat în trafic, ci în altă parte, mai precis la Pitești, la „Casa Argeșeană”.
Mai mult, omul de afaceri ar fi încercat să implice şi numele nepotului său, Cătălin Otobîcu, susţinând că i-ar fi cerut acestuia să îl ducă acasă. În timp ce mașina în care a fost prins la volan a fost condusă de către altcineva, el luând niște acte din ea, tocmai când au venit polițiștii și au cerut să se legitimeze.

A doua variantă: a fost înlocuit nepotul cu un alt prieten

La trei luni de la primele declarații date polițiștilor, Otobîcu a revenit cu o altă variantă. Pe scurt, el a fost condus acasă de un alt autoturism, condus de această dată de un prieten și nu de nepotul său, așa cum declarase inițial. Iar mașina care a fost sesizată în trafic de un alt conducător auto a fost condusă de o cunoștință a sa care îi aducea mașina la locuința sa. Cele declarate de Otobîcu au fost confirmate și de cei doi prieteni ai săi.

Acuzați de mărturie mincinoasă, amicii lui Otobîcu au spus adevărul

Povestea țesută de Daniel Otobîcu nu a ținut prea mult, pentru că în momentul în care li s-a adus la cunoștință celor doi amici ai săi că sunt cercetați pentru mărturie mincinoasă, aceștia au recunoscut pe loc adevărul: că Daniel Otobîcu le-a spus ce să declare și că ei în ziua cu pricina au fost la locuințele lor. Așa se face că dosarul lui Daniel Otobîcu privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și refuzul de a fi testat s-a extins și la mărturie mincinoasă și instigare la mărturie mincinoasă. În mai 2018, la un an și jumătate de la săvârșirea faptelor sale, sfătuit cel mai probabil de avocați să nu agraveze situaţia în care singur s-a băgat, Daniel Otobîcu a revenit asupra declarațiilor și a recunoscut faptele. Conform datelor din rechizitoriul procurorilor, acesta a afirmat că cei doi martori îi erau prieteni și au crezut că îl ajută susținând o falsă variantă în fața oamenilor legii.
Procurorii l-au trimis în judecată pe Daniel Otobîcu pentru săvârşirea infracțiunilor prevăzute de lege în cazul refuzului de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, dar și pentru mărturie mincinoasă, sub forma instigării. Dosarul urmează să se judece la Judecătoria Pitești. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea